Régóta szereti ezt a vidéket

2022.09.09. 16:01

Ez III. Károly király bájos erdélyi háza, idén is itt töltött egy hétvégét

Édesanyja, II. Erzsébet halála után immár III. Károly visszatért Londonba, hogy péntek este 6 órakor megtartsa első beszédét a nemzethez.

A birtok fő épületét bérelni is lehet, amikor nem a kiályi család használja...

Forrás: www.zalan.transylvaniancastle.com

Az új uralkodóról köztudott, hogy rendszeresen megfordul Erdélyben, nagyon szereti ezt a vidéket. Kérdés, királyként is ellátogat-e? Legutóbb idén májusban volt  a Kovászna megyei Zalánpatakon és a Brassó megyei Szászfehéregyházán. Itt vásárolt parasztházakat és birtokokat, és a helyi hagyományoknak megfelelően újíttatta fel őket. 

És így néz ki belül...
Forrás: www. zalan.transylvaniancastle.com

Általában néhány barátjával érkezik, de például a 2012-ben a húsvéti ünnepek során Harry fia is elkísérte.

Károly 1998 óta visszajár Erdélybe. Szereti a birtokai környékét: többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni. 

A herceg örömmel sétálgat az erdélyi tájban, de a szekerezést sem veti meg; egyik látogatásakor az is kiderült, hogy érdekli a közösségfejlesztés, a falusi turizmus és a biogazdálkodás. 

Az idei látogatásán távoli rokonánál, gróf Kálnoky Tibornál és feleségénél, Kálnoky Annánál vendégeskedett, akik a birtok gondnokai is, amikor Károly távol van.

Ilyen pazar szobabelsőket alakítottak ki. 
Forrás: www.zalan.transylvaniancastle.com

A brit királyi családnak erdélyi gyökerei is vannak, II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett - írta a tavaszi látogatás alkalmával a hirado.hu.

Hivatalosan szombaton, helyi idő szerint 10 órakor kiáltják ki királynak III. Károlyt. 

Ez az erdélyi birtok hivatalos honlapja, itt lehet képeket nézegetni a csodásan berendezett házakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában