Aggodalom

2022.03.30. 12:20

Hegyimentőkkel és kutyás csapatokkal keresik az eltűnt Gábort Németországban

Bajorország hegyeiben vált köddé egy magyar túrázó, Győri Gábor, akinek testvére elmondta, hogy öccse csak pár hete dolgozott Németországban, jelenleg pedig kutyás keresőcsoportokkal és helikopterekkel is keresik a férfit.

Március 26-a óta minden erejét latba vetve keresi szeretett öccsét Győri Sándor József. A férfi már 14 éve Németországban él, alig pár hete pedig a testvére, Gábor is kiköltözött hozzá.A férfi egy nagyvállalatnál állt munkába, azonban szombaton úgy döntött, hogy Neumarkt in der Oberpfalz-i szállásáról túrázni indul a közeli hegységbe. Azóta azonban mintha a föld nyelte volna el a 35 éves Gábort, családja semmit nem tud róla, nem jelentkezett.

– Pár hete érkezett, én segítettem állást találni neki egy barátomnál Németországban, most kezdte el az új életét, ez volt a második hete a munkábanmesélte a Borsnak szomorúan Sándor.

Az eltűnt Győri Sándor József Fotó: Facebook

Elmondta, hogy eddigi információik szerint a testvére kirándulni ment:

Úgy tudjuk, túrázni indult, de ezenkívül semmit, nem hagyott hátra útitervet sem, ami alapján kereshetnénk, pedig a rendőrség már mindent átnézett, a kórházakat is felkerestük, azonban semmi hír – ingatta a fejét. Gábort azóta már a rendőrség is keresi, legutóbb 100 kilométeres körzetben fésülték át a környéket, jelenleg pedig hegyimentőkkel és kutyás csapatokkal is kutatnak utána, azonban a helyi zsaruk felkészítették a legrosszabbra:

Olyan helyről tűnt el, ami sziklás, erdős, ezenkívül tele van második világháborús bunkerekkel. A rendőrök felkészítettek a legrosszabbra, mert arról a helyről, ahol ő eltűnt, nem sokan kerületek elő élve, de természetesen mi abban bízunk, hogy épségben megtalálják– szögezte le elszántan a testvére, aki maga is mindent megtesz, hogy Gábort megleljék.

 

Egy lehetséges nyomot már találtak:

 

Egy helyi lakó jelezte, hogy láttak valakit, aki egy romos raktárba vagy bunkerbe próbált bejutni, lefeszegette róla a lakatot is, de végül nem sikerült bemennie. Ezután próbált kommunikálni, ám nem tudott németül, ahogy az öcsém sem. Vélhetően azt próbálta elmagyarázni, hogy megsérült. Azonban nem tudjuk biztosan, hogy ő volt-e – mondta Sándor, aki most azon tanakszik, hogy ő maga is odautazik a 300 kilométerre tőle fekvő Neumarktba, hogy segítse a keresést.

 

Bármit megtennék, hogy előkerüljön a testvérem, vagy legalább egy életjelet kapjunk felőle. Kérünk mindenkit, aki bármit is tud róla, jelentkezzen. Szürke pulóverben tűnt el, jobb kezének mutatóujján pedig egy gyermekkori sérülés van – sorolta a kétségbeesett testvér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!