Hazai bulvár, celeb

2021.12.13. 10:35

Az USA elismerte az ufók létezését: szakértők elemzik és figyelik az idegeneket

Először egy ufókutató hivatalt vázolt fel a Pentagon, most pedig több gyors reagálású ufókutató csapatot hoznának létre.

A Pentagon munkatársaiból és a hírszerző közösség szakértőiből álló csapatok gyorsan reagálnának a katonai ufóészlelésekre. Az újonnan nyilvánosságra hozott védelmi törvény értelmében azonnal elkezdenék a helyszíni vizsgálatokat és kutatásokat – számolt be a Military.com alapján a Metropol. 

A Pentagon november végén egy közleményben magyarázta meg, hogy az új ufókutató osztály feladata pontosan mi.

„Szinkronizálja a védelmi minisztérium és az Egyesült Államok más állami hivatalainak munkáját a különleges használatú légtérben észlelt tárgyak azonosításában és az általuk okozott repülésbiztonsági és nemzetbiztonsági fenyegetések elhárítása érdekében” – fogalmaztak az új hivatallal kapcsolatban, ami a korábbi UAP munkacsoport helyét veszi át fokozatosan.

Az ufóvadászat azonban ezzel nem ért véget, hiszen a törvényhozók azt is szeretnék, hogy tudományos és műszaki szakértők elemezzék az ismeretlen eredetű adatokat. Ez alatt az objektumokat, a hadsereg által azonosítatlan légi jelenségeket, illetve gyógyászati ​​hatásokról szóló adatokat értik 

– derült ki az éves védelmi törvényjavaslatból, hogy pontosan mit is jelent a gyors reagálású ufókutató csapatokkal kapcsolatban.

„Nemzetbiztonsági érdekeink védelme azt jelenti, hogy tudjuk, kik, mik repülnek az Egyesült Államok légterében” – mondta Ruben Gallego (D-Ariz.), a törvény szponzora a Military.com-nak adott nyilatkozatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában