Bulvár-celeb

2021.05.02. 21:44

Újszülötthöz rohantak a Vérlovagok – teljes vércseréhez szükséges vért szállítottak (videó)

Szerencsére ritkán van ilyesmire szükség, a Vérlovagokat is meghatotta a feladat. Székesfehérvárra kellett sietniük a hétvégén.

2020.11.17. Budapest Sürgősségi vérszálltás, motoros vérszállítás. Fotó: Kurucz Árpád

Forrás: Magyar Nemzet

Ha egy kórházban hiány van valami olyan vérkészítményből, amire sürgősen szükség van, akkor indulnak a Vérlovagok. Az ország vérkészletének azonnali célba juttatását végzik. A civil szervezet öt fős motoros csapatában vezetéstechnikai tréner, mentős, színművész és basszusgitáros is van. A hősök akár 13 perc alatt is képesek megtenni a Budapest – Székesfehérvár távolságot, mindannyian nagyon profi motorosok.

Amint az a videóból is kiderül, ezúttal még számukra is megindító „szállítmányt” kellett célba juttatniuk – írja a feol. A hétvégén ugyanis Budapestről egy aprócska, ám annál fontosabb csomaggal indultak útnak Székesfehérvárra, ahol egy újszülött teljes vércserére várt.

Íme a felvétel, amin látható, hogy a pilóta ismét nem kímélte járművét, csak hogy mielőbb célba juttassa az életmentő vért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában