Bulvár-celeb

2021.05.07. 08:25

Belehalt a baba – 200 kilométert vezetett az édesanya, hogy dúlák segítsék világra gyermekét

Nem sírt fel egy újszülött szerda délelőtt egy budaörsi dúlalakásban. Az otthon szülést pártoló Csilla már vajúdott a második gyermekével, amikor autóba ült Miskolcon. A 200 kilométeres úton még érezte a kisfia mozgását, ám a szülés tragédiával zárult.

Fotó: Shutterstock

Csilla és élete párja néhány napja még fürdött a boldogságban. Berendezték az újszülött fogadására alkalmas gyerekszobát, és készen álltak a kisfiuk fogadására. Az asszonyt mindenben támogatta a kedvese, és önfeledten készültek életük megváltozására. Az egész rokonság vidáman várta a kisgyermek érkezését, ám szerdán futótűzként terjedt köztük a hír: Csilla babája meghalt.

200 kilométert utazott a kismama

A Bors megbízható forrásból származó információi szerint

a Miskolcon lakó, 35 éves nőnél szerdán, hajnali 4 órakor jelentkeztek a szülési fájások. Azonnal értesítette az általa előre megbízott két dúlát, akik igyekeztek őt megnyugtatni, hogy minden rendben lesz. Akkor még nem is volt okuk arra, hogy bajt gyanítsanak. A kismama 5 óra körül beült az autóba, és a 200 kilométerre lévő Budaörsig ment, ahol már várták a segédek.

Amikor Csilla megérkezett, lefektették egy kényelmes ágyra. Néhány órával később, délelőtt fél 10-kor, a második tolófájásra világra jött a gyermek. Mivel az újszülött nem sírt fel, már rosszat sejtettek. Az ilyenkor szokásos eljárást alkalmazva a dúlák igyekeztek a babát a várt reakcióra sarkallni, de kudarcot vallottak. Ekkor értesítették az egyik, koraszülöttmentésre szakosodott céget. A szolgálat természetesen ki is vonult a helyszínre, de már csak a kisfiú halálának beálltát tudták megállapítani. A gyermeket nem lehetett újraéleszteni, pedig egy neve elhallgatását kérő szakember szerint a szóban forgó cég minden szükséges eszközzel rendelkezik a kocsikban, amire hasonló esetben szükség lehet.

Ekkor vált világossá, hogy most már csak az anyán lehet segíteni. Hozzá riasztották az Országos Mentőszolgálatot. A gyászoló, sokkos állapotban lévő kismamát be is szállították az egyik fővárosi kórház szülészetére, ahol megkapta az alapvető ellátást.

A TV2 Tények információi szerint a szomszédok is megdöbbentek a tragikus eset után, azt sem tudták, hogy a nő bábaként dolgozik ott. A Bors úgy tudja mindkét segítő szülésznő végzettséggel is rendelkezett.

Nyomoz a rendőrség

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a Borsnak elmondta: ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. A nyomozók szakértők bevonásával keresik a választ többek között arra a kérdésre, hogy kórházi körülmények között megmenthették-e volna a kisfiú életét, illetve pontosan mi okozta a gyermek halálát – írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában