Ország-világ

2021.02.15. 10:15

A tűzoltók helyett egy macska talált rá Bandi bácsi holttestére (videó)

Hűséges cicája találta meg a hamu alatt egy lakástűz után az eltűntként keresett Bandi bácsit. A testet a tűzoltók sem vették észre, a macska jelzése alapján végül az unokatestvére bukkant rá a férfira.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Csütörtökre virradó éjjel riasztották a tűzoltókat az apró Vas megyei községbe, Gércére, miután kigyulladt egy melléképület a helyi Dózsa telepen. Bár a tűzoltók sikeresen megfékezték a lángokat, a házigazdát, a 61 éves Bandi bácsit nem találták otthon, és miután a faluban is sikertelenül keresgették, a helyszín átvizsgálásakor távoztak a háztól – írja a Bors.

Nemsokára azonban igencsak furcsa dologra lettek figyelmesek a helyiek: egy macska veszettül kaparta a hamut, ami alatt nem más feküdt, mint az eltűntként keresett Bandi bácsi.

„Sokkolt, amikor megtudtuk, hogy mi történt Bandival, úgy hitte mindenki, hogy otthon sem volt, főleg, miután a tűzoltók sem találtak testet a házban. Logikus is volt, nagyon hideg éjszaka következett, és mindenki azt hitte, hogy Bandi csak átugrott valakihez aznapra, a melléképület ugyanis nem volt túl meleg” – ingatta a fejét döbbenten a férfi egyik ismerőse.

A 112 Press úgy tudja, hogy a nyávogó és kaparászó macskát a férfi unokatestvére szúrta ki, ő bukkant a férfi testére, és ő hívta ki újra a rendőröket.

„Szörnyű, hogy egy macskának kellett megtalálnia a testét, Bandi nagyon jó ember volt. Megitta a magáét, az igaz, de keményen dolgozott, korábban esztergályosként, mióta pedig azt nem tudta végezni, minden munkát elvállalt a környéken, mindenki szerette őt” – tette hozzá szomorúan az ismerős.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet és azt sem, hogy a tűzoltók részéről történt-e mulasztás, az azonban bizonyos, hogy a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet, így a gyilkosság lehetőségét kizárták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!