Ország-világ

2020.12.12. 17:50

„Na és? Ez is csak egy szabálysértés.” Pofátlan kifogásokkal traktálják a rendőröket

Van, aki azzal jön, hogy nem ismeri a környéket, vagy esetleg nem vette észre a buszsávot.

Bánréve, 2020. szeptember 8. A rendõrök egy gépjármûvet készülnek ellenõrizni a magyar-szlovák határon, a bánrévei határátkelõn 2020. szeptember 8-án. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt, ahol bejentették, az ingázók, a munkavállalók érdekében, az egészségügyi biztonság szigorú fenntartása mellett szeptember 8-án, a szeptember elsején elrendelt határzár után, ismét megnyílt két határátkelõ Magyarország és Szlovákia között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén és Tornanádaskán. MTI/Vajda János

Forrás: MTI / Vajda János

Fotó: Vajda János

A közösségi közlekedést, gyakran a teljes járműforgalmat akadályozzák, a szabályosan közlekedőket pedig jogosan bosszantják azok a járművezetők, akik a szabályokra fittyet hányva haladnak, vagy éppen parkolnak a buszsávokban. Az ilyen autósok kiszűrésére szervezett egy ellenőrzést a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal december 7-étől 9-éig – szúrta ki az Origo a police.hu posztját.

Mint írják, a háromnapos akció során 158 közlekedővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A BUSZSÁV JOGOSULATLAN IGÉNYBE VÉTELE MIATT 115 INTÉZKEDÉST HAJTOTTAK VÉGRE:

104 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, három közlekedővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, nyolc alkalommal pedig figyelmeztettek. Egy buszmegállóban parkoló autót elszállítottak, a tulajdonosnak a bírság mellett a szállítás és a tárolás költségeit is állnia kell. Egyéb szabálytalanságok miatt további 31 alkalommal helyszíni bírságot róttak ki, két szabálysértési feljelentést tettek, hét esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök – írják.

A police.hu-n azt is összegyűjtötték, hogy milyen kifogásokkal próbálkoztak az egyenruhásoknál a szabálytalan autósok. Ezek voltak a leggyakoribbak:

„Be akartam sorolni, de nem engedett be a többi autós.”

„Egy címet keresek ezen a szakaszon. Tudnának segíteni?”

„Sürgősen találnom kell egy WC-t!”

„Éppen itt akartam lekanyarodni.”

„Elnézést, ez buszsáv? Nem vettem észre.”

„Soha nem követtem el semmilyen szabálytalanságot, igazán lehetnének elnézőek.”

„Bocsánat, nem vagyok idevalósi.”

„Na és? Ez is csak egy szabálysértés.”

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!