Ország-világ

2020.12.04. 15:54

100 milliós vagyont hagyott fiatal feleségére a budapesti férfi: a családnak semmi nem jutott

Elhunyt az a férfit, aki 86 évesen pár hét után feleségül vette egy nála 37 évvel fiatalabb nőt, majd közel 100 milliós vagyont íratott a nevére. Nyomozás indult az ügyben.

Az idős úr a családjára semmit nem hagyott, az ügyészség pedig pereskedés útján próbálja visszaszerezni az örökséget. Ugyanis a hatóságok szerint a férfi nem volt olyan mentális állapotban, hogy erről önállóan dönteni tudott volna – olvasható az ügyészség közleményében.

A hanyatló mentális állapotban lévő idős férfi érdekében a Pest Megyei Főügyészség indított pert.

Az 1932-ben született férfi szellemi állapota az utóbbi években fokozatos hanyatlásnak indult és jelentősen hiszékennyé vált. Néhai felesége közeli elvesztését követően mély gyászba esett, lelki állapota egyre romlott, egyre labilisabbá és befolyásolhatóbbá vált.

A 87 éves férfi 2019 tavaszán Budapesten találkozott először a nála 37 évvel fiatalabb, büntetett előéletű nővel, aki egy padon ülve beszélgetésbe bocsátkozott vele, és megkérdezte tőle, hogy van-e kiadó szobája.

Aztán egészen véletlenül, 2019. augusztus 18-án a nő az utcán megint összetalálkozott a templomból hazafelé tartó férfival, akit az autójával hazavitt, majd a lakásán napi rendszerességgel meglátogatta. A nő ekkor intim testi kapcsolatba bocsátkozott az idős úrral.

Már tíz nappal később, 2019. augusztus 28-án azonnali házasságkötés végett elvitte egy budapesti polgármesteri hivatalba, ahol azonban a házasságkötés nem történt meg, mivel az ügyintéző tájékoztatta őket arról, hogy a házasságkötésre csak 30 napos várakozási időt követően van lehetőség.

Fotó: Shutterstock

Viszont már másnap egy másik polgármesteri hivatalból telefonáltak és közölték velük, hogy még aznap megtörténhet a házasságkötés. Ezért délután, két tanúval megjelentek a polgármesteri hivatalban, ahol összeházasodtak.

A házasságkötést követően a nő igyekezett a férfit rokonai ellen fordítani, majd rövid időn belül megszakította a kapcsolatot a saját rokonságával.

2019 szeptemberében a nő a férfit budapesti lakásából egy albérletbe költöztette, és bútorainak egy részét is elvitette.

A fenteket követően a nő ügyvédjével szerződést készíttetett, mely szerint az idős úr budapesti ingatlanát és balatoni nyaralóját újdonsült feleségének ajándékozta. A nő az ajándékul megszerzett nyaralót egy héten belül nyomban el is adta, továbbá a budapesti lakás értékesítésével ingatlanközvetítő irodákat bízott meg.

A Pest Megyei Főügyészség az ingatlanok visszaszerzése érdekében pert indított a Fővárosi Törvényszéken, valamint a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt megtámadta a felek házasságkötését is.

Az özvegy azonban nem hajlandó egyezkedni:

„Nem törődtek a férjemmel, az utolsó idejében én tettem boldoggá. Az uram kérte, hogy ne hagyjam magam, ezért nem adom a lakást sem a nyaralót”

- mondta az özvegy a Blikknek.

Borítókép és fotó: illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!