elég egyértelmű miről beszél

2020.11.18. 08:10

Kozsó bajban van, ellene vallott az egykori barátja

Kozsó áramlopási ügye a koronatanú meghallgatásával folytatódott a bíróságon. Egykor jó barátok voltak, most mégis ellene vallott.

Forrás: Bors

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódott az áramlopással gyanúsított Kozso tárgyalása, ahol az ügy koronatanúja most először részletesen elmesélte, szerinte miként lophatott áramot a zenész a Zöld Teknős Barlangja nevű teázójában, illetve milyen előzmények után jelentette fel Kozsót – írja a Bors.

Akkor vettem át az üzlet vezetését, amikor Amerikában volt. Ő hívott, azt mondta az előző üzletvezetőben nem bízott meg, mert beengedte a gázóra-leolvasót. Barátként segítettem őt az agyműtétje után.

– mondta a Blikk szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a férfi, aki korábban jó kapcsolatot ápolt a zenésszel. A koronatanúnak állítólag az lett gyanús, hogy a háromszintes teázóban lévő sok elektromos berendezés ellenére néhány ezer forintos villanyszámlák érkeztek a szolgáltatótól, emellett Kozso megtiltotta, hogy bárkit beengedjenek abba a zárt helyiségbe, ahol a mérőóra található.

– Kioktatott, hogyan küldjük el az ellenőröket udvariasan. Amikor elöntötte a víz egy nagy esőzés után a pincét, áramtalanítottunk, mégis szikrázott a vezeték, azaz volt áram az üzletben. Ekkor vált világossá, hogy valami nem stimmel – mondta a férfi, aki azt is látta, hogy Kozso pénzt ad egy piros szerelőtáskás ismeretlen férfinak. A barátból lett koronatanú végül 2016 áprilisában saját és kollégái védelmében feljelentette a zenészt, illetve az Elektromos Műveknél is bejelentette, illegális áramvételezésre gyanakszik.

A vádirat szerint 2013 nyarától a Zöld teknős barlangja nevű teaházban ismeretlen személy átalakította a villany fogyasztási mérőóráját, amivel több mint 1 millió 700 ezer forint kárt okozott.

A hely papíron nem, de ténylegesen a zenész irányítása alatt működött.

Kozso nem vett részt a tárgyalásán és ezzel kapcsolatban nem is nyilatkozott, de ártatlannak vallotta magát.

Az ügyészség korábban 1 év 4 hónap, végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a zenészre, így ha bűnösnek is találják, valószínűleg nem kell majd börtönbe vonulnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!