borzasztó baleset

2020.10.25. 11:15

700 kilós bika zúzta halálra az 50 éves asszonyt, bíróság elé áll a tulaj

Megvadult bika esett neki a fejőnőként dolgozó Icukának Tolnanémetiben. Kiderült, a tulajdonos több hibát is vétett, a férfi most bíróság elé áll.

Forrás: Shutterstock

A tolnanémedi tehenészetben természetes megtermékenyítéssel foglalkozik az érintett cég – írja a Bors. A karámokban lévő tehenek kö­zé beeresztenek egy bi­kát, amely így saját maga válogat a számára tetsző egyedek közül. Egy ilyen karámba ment be 2017 telén Icuka, akire rögtön felfigyelt egy dühös bika. A fejőnőként dolgozó asszony, éppen a teheneket hajtotta volna ki a karámból, amikor

az egyik, roppant erejű tenyészbika megvadult, és egyenesen a sikoltozó asszonynak rontott,

felöklelte Icukát, majd a fejével dobálni kezdte, földobta, végül pedig többször is a betonnak, a vasrácsnak és az elválasztó vasrudaknak ütötte.

Az asszonnyal dolgozott akkor az unokatestvére is, aki megpróbálta megmenteni rokona életét, és egy terelőbottal igyekezett megfékezni a 7 mázsás bikát, de hiába: az asszony

életét már nem tudták megmenteni, még úgy sem, hogy a mentők azonnal a helyszínre érkeztek, az asszonyt ugyanis valósággal szétzúzta a felbőszült állat.

Édesanyámnak esélye sem volt egy ilyen hatalmas bikával szemben, megpróbált ugyan küzdeni, de csak remélni tudom, hogy keveset szenvedett – mondta korábban a Borsnak Ica lánya, Szilvia. – Jelenleg három per van folyamatban, egy büntető-, egy munkaügyi és egy kártérítési, de nem is sejtem, mikor lesz vége – tette hozzá.

Az állat tulajdonosa első fokon 1 év és 8 hónap felfüggesztett fogházat kapott, azonban ez ellen felmentésért fellebbezett, másodfokú tárgyalása csütörtökön lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában