Életmód

2020.08.27. 16:43

Megemelte a napi vitamindózisát Korda György

A 81 éves énekesnek az egészsége a legfontosabb: szeretné még hosszú-hosszú évekig boldoggá tenni a közönséget a koncertekkel. Ennek érdekében nagyon komoly szabályokat hozott, teljesen átalakultak a mindennapjai – írja a Hot! sztármagazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

20200104 Budapest Korda Gyorgy 81. szulinapja a Korda villában fotó: Bánkuti Sándor BS Bors képen: Korda György és felesége, Balázs Klári

Forrás: Bánkuti Sándor / Bors

Fotó: Bánkuti Sándor

A Korda házaspár számára még mindig tart a karantén. Klárikával fokozottan odafigyelnek az egészségükre, a legkisebb valószínűsége sincs meg annak, hogy kapcsolatba kerüljenek a koronavírussal. A népszerű énekes eddig is egészségesen táplálkozott, mostanában pedig még az eddiginél is több vitamint szed, rengeteget sportol, hogy mire úgy istenigazából beindul a koncertszezon, ne hibáddzon az állóképessége.

„Még az ágyban felüléseket végzek”

A sztár világéletében ügyelt arra, hogy egészségesen táplálkozzon, még az alkohol sem fér bele a mindennapjaiba, maximum különleges alkalmakkor egy kevéske.

– Klárika mindennap főz, sok zöldség és gyümölcs kerül az asztalra. Ugyan én sokszor mondom neki, hogy nem kell ekkora faksznit csinálni az étkezésből, ő hajthatatlan: mindenből a legjobbat és a legfinomabbat teszi elém – kezdte a sikeres énekes, aki bízik benne, hogy a járványnak nem lesz második hulláma, és végre beindulnak a fellépések. – Az elmúlt hónapokban nagyon odafigyeltem rá, hogy mindennap sportoljak, nehogy túlságosan elszokjak a mozgástól, mire színpadra kell állnom. Amikor reggelente kinyitom a szemem, még az ágyban felüléseket végzek, napközben szobabiciklizek és sokat sétálok – folytatta.

Földöntúli erő mentette meg őket!

Balázs Klári spirituális alkat, hisz egy földöntúli erőben. „Azt gondolom, hogy van valamilyen irányító az univerzumban. Gyuri pedig nagyon hisz például abban, hogy van védőangyala. Kétszer is átéltünk olyan komoly balesetet, hogy ha nincsen valamilyen földöntúli kéz, amely megóv bennünket, akkor nekicsapódunk az oszlopnak, és palacsinta lesz belőlünk” – mondta az énekesnő tavaly Peller Mariann Utazás a lelked körül című műsorában.

Kedvező változás

– A karanténidőszakban két-három kilót fogytam is, ami kedvező változás. Jól érzem magam a bőrömben. Megemeltem a napi vitamindózist is: rengeteg D- és C-vitamint szedek, hogy a vírusnak esélye se legyen a megfertőzésemre.

„A testet könnyebb karbantartani”

Az énekes úgy véli: a mentális állapotunkra is oda kell figyelnünk az olyan kritikus időszakban, mint amilyet a koronavírus-járvány okozott.

– Nemcsak az a lényeg, hogy fizikailag jól legyünk – magyarázta Korda. – Az elszigetelődés, a különleges, váratlan, bizonytalan helyzetek megviselik az embert. Bevallom, én is félek, hogy leamortizálódik a lelkem. Az nagyon veszélyes dolog... A testet könnyebb karbantartani, a lelket nehezebb. De szerencsére eddig nagyon jól sikerült minden, és ha a közelgő fellépésekre gondolok, majd kicsattanok az örömtől és az energiától.

Csodaturmix az öregedés ellen

Kordáék különleges, idénygyümölcsökből készült turmixokkal, illetve rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztásával tartják fitten magukat. Úgy gondolják, ez a fiatalságuk titka, ezért tudnak még mindig telt házas koncerteket adni. A leggyakrabban sütőtököt, gyömbért, almát és céklát tesznek a turmixba.

Borítókép: Korda György és felesége, Balázs Klári

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában