Jubileum

2019.03.19. 13:31

Rudán Joe kihozta magából a legjobbat

Megjelent az egyik legnagyobb magyar rocker 55. születésnapi koncertjének felvétele a Hammer Records gondozásában.

Forrás: hammerworld.hu

Joe 20 éven át volt a Pokolgép élén, 10 évig a P. Mobilban énekelt, kiadott több szólólemezt és több rockoperában is részt vett, tavaly pedig 55. születésnapja alkalmából adott akusztikus életműkoncertet rengeteg vendéggel és ismert – mind hazai, mind külföldi – dalok feldolgozásával.

A nagysikerű előadást 2018. november 23-án, az énekes szülővárosában, Pécsett rögzítették az egyedülálló akusztikával rendelkező Kodály Központban, ahol

elhangzottak klasszikus Pokolgép-, Mobil- és Rudán Joe-dalok mellett olyan világhírű előadók dalai is, mint a Led Zeppelin, Queen, illetve a Rainbow.

A koncerten az alapzenekar a Rudán Joe Band volt akusztikus hangszerekkel, de mellettük számos vendégzenész, szimfonikus zenekar és brass band színesítette az előadást: különleges zenei csemege volt a 12 tagú Rudán Joe Brass Band, amely erre a koncertre állt össze Gyenes Attila vezetésével.

Rudán Joe

Az este második részében Rudán Joe több meghívott vendéggel – Kalapács József (ének), Tóth Reni (ének), Mr. Basary (ének), Varga Miklós (ének) Makovics Dénes (szaxofon), Gál Péter (hegedű) – lépett a színpadra.

A koncert utolsó harmadában pedig a 42 tagot számláló szigetvári Szívhúrosok együttessel bővültek ki nagyzenekarrá. A Szívhúrosok együttes 2006-ban alakult a szigetvári Weiner Leó zeneiskolában. Négy tanszak összefogásának eredménye ez a különleges hangvételű, -és hangszerösszetételű zenekar, melyben megszólal zongora, gitár, hegedű, és fuvola is.

A Rudán Joe 55 koncertre hatalmas volt az érdeklődés, az esemény előtt másfél hónappal elfogytak a jegyek, továbbá a Kodály Központ történetében először készült koncertfelvétel az MTVA jóvoltából.

Az akusztikus koncert kép -és hanganyagát tartalmazó kiadvány megrendelhető a metalshop.hu felületén, és személyesen is megvásárolható.

Borítókép: Rudán Joe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában