Miú miújság?

2018.11.12. 18:46

Egyetemisták forgatták újra a Macskafogó ikonikus dalát (videó)

A szegedi fiatalok páratlan humorral keltették életre a legendás jelenetet.

Kockáról kockára forgatták le az 1986-os rajzfilmből a Miú miújság című dalt, és mivel az önmagában sem nélkülözi a humort, még nagyobb volt a kihívás – írja a Bors.

A lap szerint a kétperces videó a Szegedi Tudományegyetem Károlyi Mihály Kollégiumának házi versenyére készült, pontosabban a Kollégiumi Pajkosságok napokra, amit minden évben megrendeznek. A tízemeletes koleszban ez már a 80-as évek óta hagyomány:

a legenda szerint Hevesi Tamás híres dala, a Diadal, amit mindenki csak csíkos napernyőként ismer, éppen a szegedi kollégium rendezvényéről szól. Ezért lett a fődíj és egyben vándorkupa egy csíkos napernyő.

A versenyben eddig a második helyen áll a kollégium 7. emeletének csapata, paródiájukat több mint 22 ezren látták a legnagyobb videómegosztón, sőt még az eredeti kultfilm hivatalos oldala, a macskafogo.hu is megosztotta ezt a videót.

„Minden évben vannak videós feladatok, idén mesefilmekből kellett választani dalokat. Így esett a választás a Macskafogóra” – mondta a Borsnak Farkas Bence, az egyik alkotó.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=jiNrE52azWA

„A videót közösen találtuk ki, egy nap alatt forgattuk, és körülbelül két nap volt az utómunka. Nagyon örültünk, hogy a macskafogósoknak is tetszett, és persze reméljük, hogy mi fogunk nyerni” – tette hozzá a kollégista. A videó igazi low-budget alkotás, például tévé helyett egy mikrohullámú sütőn nézi Safranek a műsort, egyikük pedig az énekes lány farkát damillal húzogatta. Hogy teljes legyen a vicc, a négy patkány mindegyikét fiú játszotta el – pedig belőlük kettő lány –, a végére a balettben ugrálás is sikerült, ütemre.

Egy pici hiba persze csúszott a dologba, Mr. Tájfel rubinszeme ugyanis a jobb oldalra került a bal helyett, de ez már tényleg csak az igazi fanatikusoknak szúr szemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában