Menjünk a moziba be

2018.04.24. 11:31

Április 30-án lesz a Magyar film napja

A Filmalap kezdeményezésére ezentúl vetítésekkel és programokkal ünnepeljük a Magyar film napját.

Budapest, 2017. június 14. A Corvin Mozi a fõváros VIII. kerületében, a Corvin közben. Az épület és környéke 1956-ban a szabadságharcosok egyik bázisa volt. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Jászai Csaba

Az első magyar filmet, a Zsitkovszky Béla rendezésében készült A táncz című alkotást 117 évvel ezelőtt 1901. április 30-án mutatták be az Uránia Tudományos Színházban, a mai Uránia Nemzeti Filmszínházban, amelynek tetőteraszán forgatták.

A Filmalap kezdeményezésére ezentúl minden április 30-án vetítésekkel és programokkal ünnepeljük a Magyar film napját országszerte, a hagyományteremtő céllal elindított kezdeményezéshez néhány nap alatt több tucat filmes szervezet, köztük a filmforgalmazók és a legnagyobb mozihálózat is csatlakozott.

Kedvcsinálónak a magyar film szeretetéről, fontosságáról Szabó Kimmel Tamás, Ónodi Eszter, Petrik Andrea,és Vecsei H. Miklós beszél.

Borítókép: A Corvin Mozi a főváros VIII. kerületében, a Corvin közben. Az épület és környéke 1956-ban a szabadságharcosok egyik bázisa volt.

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában