Európa-liga

2018.03.07. 11:06

Gulácsiék hullámvölgyben lévő csapata fogadja a Zenitet

Gulácsi Péter hullámvölgyben lévő csapata, az RB Leipzig otthon kezdi meg a Zenit elleni nyolcaddöntős párharcát a labdarúgó Európa Ligában.

Leipzig´s Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi (L) fails to save the goal by Cologne´s midfielder Leonardo Bittencourt (2ndL) during the German first division Bundesliga football match RB Leipzig vs FC Cologne in Leipzig, eastern Germany, on February 25, 2018. / AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Robert Michael

A lipcsei együttes a legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt: három vereséget követően szombaton döntetlent ért el. A képet tovább árnyalja, hogy ebben az időszakban háromszor otthon léptek pályára Gulácsiék. Ugyanakkor a lipcseieknek kedvezhet, hogy játékban vannak, ami nem mondható el a csütörtöki ellenfélről. A Zenit idén három tétmérkőzést játszott – kettőt az EL-ben, egyet a bajnokságban -, szemben a németek tíz összecsapásával.

A nyolcaddöntő másik magyar érdekeltségű csapata, a Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev a Lazio vendégeként szerepel, és az ukránok nem ok nélkül bízhatnak a jó eredmény elérésében. A rómaiak formája ugyanis egyáltalán nem meggyőző, legutóbbi tíz tétmérkőzésükből hármat tudtak megnyerni.

A hagyományokat tekintve a nyolcaddöntő programjából az élre kívánkozik az AC Milan-Arsenal párharc, melyben az előző négy tétmérkőzésükön vereséget szenvedett angolok javíthatnak a jó formában lévő olaszok ellen. A milánói csapat legutóbbi tizenhárom összecsapásán nem kapott ki. A klubok már négyszer találkoztak egymással a nyolcaddöntőben, igaz, nem az EL-ben, hanem a Bajnokok Ligájában. A mérleg az Arsenal számára kedvezőbb – két győzelem, egy döntetlen, egy vereség, 5-4-es gólkülönbség -, de a párharcból a londoniak (2008) és a milánóiak (2012) is egyszer jutottak tovább.

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

AC Milan (olasz)-Arsenal (angol) 19.00

Borussia Dortmund (német)-Salzburg (osztrák) 19.00

CSZKA Moszkva (orosz)-Olympique Lyon (francia) 19.00

Atlético Madrid (spanyol)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 19.00

Sporting Lisboa (portugál)-Plzen (cseh) 21.05

Olympique Marseille (francia)-Athletic Bilbao (spanyol) 21.05

RB Leipzig (német)-Zenit (orosz) 21.05

Lazio (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán) 21.05

Borítókép: Gulácsi Péter az FC Cologne elleni Bunsdesliga-mérkőzésen.

AFP PHOTO / Robert Michael

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában