kedvező adatok

2018.03.03. 10:20

Itthon 24 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma

Az Európai Unió harmadik vagy negyedik legjobban teljesítő tagállama Magyarország a munkanélküliség mértékét tekintve.

Gödöllő, 2017. március 13. Egy szakember dolgozik a GlaxoSmithKline gödöllői gyárának raktárában 2017. március 13-án. A világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cége újabb jelentős, mintegy 18 milliárd forintos beruházást hajt végre Gödöllőn, amelynek köszönhetően 104 új munkahely jön majd létre. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A 2017. november – 2018. januári időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 24 ezerrel, 174 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal, 3,8 százalékra csökkent – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán erre reagálva elmondta, régiós lebontásban is jól teljesít az ország, és nincsenek jelentős eltérések. Van olyan országrész, ahol 7 százalék a munkanélküliség, összehasonlításképpen azonban Spanyolországban 17 százalék körül van a munkanélküliség, de van olyan régió, ahol ez az arány eléri a 30 százalékot – ismertette.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!