a hét ingatlana

2021.05.29. 19:55

Eladó egy nemesi család egykori kedvelt, kecskeméti pihenőhelye!

Ha elegáns kúriát keres épp, vagy csak benézne egy ragyogó, 523 nm-es ingatlanba, akkor tartson velünk a 15 fotóból álló, lenyűgöző ingatlanhirdetési albumba!

baon.hu

Fotó: KEKES SZAFFI

„Az 1940-ben klasszicista stílusban épült 523 m2-es elegáns kúria az építtető nemesi család kedvelt pihenőhelye és a társasági élet központja volt. Az ingatlan teljes körű felújítása és modernizálása 2000-ben megtörtént.

Kétszárnyú kovácsoltvas kapun keresztül áthaladva érkezünk meg az ősfás angolpark mélyén megbúvó családi kúriához. A klasszicista stílusú ingatlan jellegzetessége a napsárga színű homlokzat, a manzárd tető, a zöld zsalugáterek, az íves ablakok és ajtók, továbbá a teraszra felvezető széles lépcsősor. A bábos korláttal díszített lépcsősoron feljutva a félkör alakú, nagyméretű fedett teraszra jutunk, ahonnan a zöldellő kert látványát élvezhetjük. A teraszról egy kétszárnyú ajtón keresztül lépünk be a nagyméretű fogadó terembe, a „bordó-szalonba”. A terem ékességei a márvány kandalló, a stukkókkal díszített mennyezet, a bronz csillárok és falikarok, továbbá a bordó színű bőr ülőbútorok.

A bordó-szalonból nyíló könyvtárszoba korhű dekorációja az eredeti cserépkályha, a stukkós mennyezet, a bronz csillár és a neobarokk bútorok. A könyvtárszobából közelíthető meg az egyik földszinti nagyméretű hálószoba, amelyben eredeti cserépkályha található. A hálószobából saját használatú fürdőszoba nyílik, melyben dupla mosdó, fürdőkád és toilette kapott helyet. [...]”

További részletek, fotók és alaprajz az ingatlanbazar.hu oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!