Hallgassa élőben!

Alig drágultak az ingatlanok Kecskeméten

Nemrég adta közre a KSH és az MNB is a legfrissebb 2021 első negyedévére vonatkozó lakásárindexét. A régiós térképeken jól látszik, hogy átlagosan hány százalékkal drágultak az ingatlanok. A megveszLAK.hu-nál megnéztük, hogy az ingatlanok kínálati árai hogy változtak az utóbbi egy évben.

Fotó: megveszlak.hu

Lakásárindexek alakulása

Sokan évek óta hangoztatják, hogy most aztán végre kidurran az ingatlanlufi és az árak emelkedése megáll, vagy a visszájára fordul, ennek ellenére az összesített adatok alapján az áremelkedés 2014 óta folyamatos a használt lakások piacán.

Fotó: megveszlak.hu

Ami nem látszik az összesített adatokon az az, hogy helyenként már valóban elérték az árak a maximumot, vagy annak a közelébe kerültek. Ráadásul az utóbbi egy évben mért magasabb infláció el is vitte a használt lakások áremelkedésének a jelentős részét.

Városi lakások árváltozása 2020 I. és 2021 I. negyedév között

Az MNB Lakáspiaci jelentéséből látszik, hogy a városi lakások árváltozása régiónként elég nagy különbségeket mutat. Míg Budapesten alig volt áremelkedés, addig Pest megyében ötödével drágultak a lakások. Az összes régióban átlagosan 12,7%-al lettek drágábbak a lakóingatlanok az MNB lakáspiaci jelentése alapján.

Fotó: megveszlak.hu

Lakóingatlanok kínálati árának változása 2020 július-2021 július között megyénként

A lakóingatlanok kínálati árai jellemzően 5-10%-al magasabbak a valós eladási áraknál. Sokan nem hívnak ingatlan értékbecslőt, hanem a szomszédok, vagy a hirdetési portálokon látott árak alapján lövik be a hirdetési árakat, így alaposan mellé lehet lőni.

Az ingatlant keresők viszont sokkal valószínűbben találkoznak a hirdetési árak emelkedésével a hirdetési oldalakon, mint az MNB, vagy a KSH grafikonjaival. A kínálati átlag négyzetméterárak emelkedésében viszont nem lehet elkülöníteni az infláció növekedését. Először lássuk, hogy az utóbbi egy évben mennyit emelkedtek az átlag négyzetméterárak megyei bontásban.

A térképen látszik, hogy Bács-Kiskun megyében az országos átlagnál sokkal alacsonyabb volt az áremelkedés. Ha nem vesszük figyelembe, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében nemhogy nőttek, hanem inkább csökkentek az árak, akkor azt mondhatjuk, hogy Magyarországon a legkisebb árnövekedést Bács-Kiskun megyében lehetett tapasztalni.

Lakóingatlanok kínálati árának változása 2020 július-2021 július között megyénként a legnagyobb városokban

Kicsit más képet fest az utóbbi egy év ingatlanár növekedésről, ha a megyék helyett a megyeszékhelyek lakóingatlanainak az átlagárát nézzük meg. Pest megyét a legnépesebb városa, Érd képviseli.

Bács-Kiskun megyével ellentétben a megyeszékhelyen, Kecskeméten valamivel nagyobb volt az ingatlanok kínálati árának a növekedése (5%), de még ez is jelentősen elmarad az országos átlagtól (13%).

Kecskemét ingatlan árai elérték a csúcsot?

A kecskeméti árnövekedés szembeötlően hasonlít a Budapesti lakások árának a változásához, ugyanis Budapesten is az országos átlagnál sokkal kisebb árnövekedés volt (3%).

Kecskeméten az eladó lakások átlagos négyzetméterára 2021 augusztusában 450000Ft/m2 volt. Az eladó téglalakások átlagos négyzetméterára (500000Ft/m2) csak 100000Ft-al haladja meg az eladó panellakások árát (400000Ft/m2).

Kecskeméten a panellakások ára 2019 január óta többnyire stagnál, míg a téglalakások ára 2019 január után folyamatos csökkenést mutattak egészen 2021 márciusig, amikor is újra magasabbra ugrottak az árak, de azóta ezen a magasabb szinten stagnálnak.

A lakásokkal ellentétben az eladó kecskeméti házak piacán még mindig kitart a 2014 óta tartó folyamatos áremelkedés. Valószínűleg a házak folyamatos áremelkedése tudta feljebb tornázni a megyei átlagból Kecskemétet.

Hozzászólások

Hirdetés
Komposztálási 1x1 – egy újabb lépés a zöldebb mindennapok felé
Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
mulasztások sora
Káosz, hazudozás és erőszak a Gyurcsány-showban
Uniós szinten elsőként / 8 órája
Covid-gyógyszer tesztelésében vesz részt a Semmelweis Egyetem
A szakemberek azt remélik, hogy amennyiben engedélyt kap a vizsgálati szer, csökken a kórházi kezelésre szoruló, súlyos esetek száma.
Gyász
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy LAKOS PÁL 2021. szeptember 17-én, 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 1-jén, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Elmentem mert mennem kellett, de a szívetek mélyén veletek leszek." Fájó szívvel emlékezünk ŐRI TIBOR halálának első évfordulójára. Szerető felesége, családja, rokonai.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ifj. TÚRI-KISS KÁROLY kecskeméti lakos, 46 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 30-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nem vársz minket ragyogó szemekkel, Nem örülsz nekünk szerető szíveddel. Telhetnek hónapok, múlhatnak évek, Szívből szeretünk, s nem feledünk Téged." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY JÓZSEF volt nyárlőrinci lakos, 67 éves korában hirtelen elhunyt. Utolsó útjára 2021. szeptember 29-én, 10.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton köszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Fájdalommal emlékezem férjem GURÁLY MIKLÓS halála 9. évfordulóján. "Az emléked él és élni is fog, ameddig a szívem dobog. Mert elfelejteni téged nem lehet, csak meg kell tanulni élni nélküled." Feleséged: Ica.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit nagyon szeretnek." (Tóth Árpád) Mély fájdalommal tudatjuk, hogy FÖLDHÁZI ISTVÁNNÉ Malecz Etelka a Kecskeméti Konzervgyár volt dolgozója kecskeméti lakos, 77 éves korában, 2021. szeptember 16-án elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 30-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.    
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BREZINA JÁNOS életének 80. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 29-én, 15.00 órakor Kecskeméten a Szt. Miklós (Barátok) templomában lesz. Kegyeletüket kérjük 1 szál virággal róják le. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy FEKETE ZOLTÁN 2021. szeptember 21-én, életének 59. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2021. szeptember 28-án, 9.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben, a római katolikus vallás szertartás szerint helyeztetjük örök nyugalomra. Drága emléke szívünkben él! A gyászoló család.
"Hogy egy Édesapa milyen drága kincs, csak az tudja akinek már nincs. Drága jó szívét áldd meg Atyám, köszönöm, hogy ő lehetett az én Apám!" Fájó szívvel emlékezünk FRICSKA ISTVÁN halálának 10. évfordulóján. Lánya és unokái.
Köszönetet szeretnék mondani a Bács-Kiskun Megyei Kórház Tüdő Osztályán dolgozó Dr. Bozóky István főorvos úrnak és Dr. Vágási Andreának valamint az osztály összes dolgozójának az irántam tanusított lelkiismeretes munkájukért. Keresztes Józsefné.
Őszinte hálával mondunk köszönetet Mindenkinek, akik felejthetetlen halottunk VARGA JÓZSEF ny. főügyészség gk. vez. búcsúztatásán részt vettek, utolsó útjára elkísérték és részvétükkel fájdalmunkat próbálták enyhíteni. A gyászoló család.
"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra Te soha nem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok!" (Váci Mihály) A gyászoló család értesíti mindazokat, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy SZEGEDI KÁROLYNÉ Ivanics Margit életének 71. évében visszaadta lelkét Teremtőjének. 2021. október 1-jén, pénteken 10.45 órakor veszünk végső búcsút a kecskeméti Köztemetőben a református egyház szertartása szerint. (Kecskemét, Béke fasor 71/a.) Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. A gyászoló család tisztelettel kéri a szertartást követő személyes részvétnyilvánítás mellőzését.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GUBACSI IMRE kecskeméti lakos, 67 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2021. szeptember 28-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GÁL IMRE kerekegyházi lakos, 69 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 28-án, 14.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"A zene maga az élet, és amíg szól, semmi nem hal meg örökre." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy BALLUS TIVADARNÉ Gaál Edit szeretett Mamánk, Nagymamánk, Dédink, Didánk 2021. szeptember 8-án, életének 93. életévében örökre elaludt. Hamvai férjével közös urnasírba kerülnek a kecskeméti Köztemetőben, ahol evangélikus szertartás szerinti búcsúztatására szeptember 28-án, 13.00 órakor kerül sor. Várunk mindenkit, aki ismerte és szerette őt, hogy együtt idézzük fel különleges lényét, példaértékű életét. A gyászoló család.
Búcsúzunk VÖRÖS TIBORNÉ Nellikétől az örök tanító, a mindenkinek segítséget nyújtó, a békét-szeretetet adó és ezt kapó, családját összetartó, a családtagok elvesztése után bátran felálló, életével példát mutató szeretett édesanyámtól, maminktól, dédmamánktól. Élt 91 évet. Utolsó útjára kísérjük 2021. szeptember 27-én, 15.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz, örökké szívünkben tart a szeretet, és az emlékezés." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, tisztelték és ismerték, hogy UJHÁZI LÁSZLÓ a bácsborsódi Moholy Nagy László Ált. Iskola és a Moholy Nagy László Művészeti Iskola volt tanára életének 71. évében, hosszú betegségben 2021. szeptember 14-én elhunyt. Búcsúztatása 2021. szeptember 25-én, 10.00 órakor lesz a bácsborsódi templomban, majd a köztemetőben. A gyászoló család.
Értesítjük valamennyi volt kollégát, tanítványt, ismerőst, BABODI BÉLÁNÉ Kőrösi Magdolna intézeti tanár elhunyt. Végakaratának eleget téve helyeztük örök nyugalomba. A Tisza őrzi emlékét.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZIJÁRTÓ ATTILÁNÉ Szőke Ilona kecskeméti lakos, 82 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 27-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes." Fájó szívvel tudatjuk, hogy DR. SCHEITZ LÁSZLÓ fogorvos 79 éves korában rövid, súlyos betegségben váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 27-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük, hogy szerettünktől egy szál virággal búcsúzzanak. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
videóval / 8 órája
Rengeteg eső esett Kiskőrösön, az utcákat elöntötte a víz
baon.hu
frissítve / 8 órája
Mintegy százötven négyzetméteren gyulladt a szemét a Kisfái mellett
baon.hu
gasztronómia / 8 órája
Franciaország nyerte a Bocuse d'Or szakács-világversenyt
Micsoda test! / 8 órája
Hoppá! Lecsúszott a lepedő a meztelen luxusfeleségről
galériával / 9 órája
Az üldözött keresztényekért szólt a mise Halason
Pozsgai Ákos
Ingyenes tréning / 9 órája
Tegye próbára vezetéstechnikáját éles helyzetben, biztonságosan!