galériával

2021.10.14. 13:55

Bács-Kiskun megye jövője és a járványhelyzet volt a fórum központi témája

Lakossági fórumot és közmeghallgatást tartott szerdán a dunavecsei képviselő-testület Font Sándor országgyűlési képviselő és Vörös Sándor polgármester részvételével.

Gulyás Sándor

Lakossági fórum, közemghallgatás Dunavecse Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 20/10/14

A rendezvény vendége volt Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője, aki a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseiről beszélt, valamint felhívta a figyelmet a koronavírus-elleni védőoltás felvételének fontosságára. Vörös Sándor, a település polgármestere a tavaly elért eredményeket ismertette, egyben vázolta az idei esztendő legfontosabb feladatait.

A térség országgyűlési képviselője beszámolójában kitért a kormány koronavírus-járvány hatásainak mérséklésére foganatosított gazdaságvédelmi intézkedéseire.

– A magyar gazdaság gyorsan vissza tudta nyerni azt a növekedési képességét, amellyel a járvány előtt rendelkezett. Idén várhatóan 7-7,5 százalékkal, jövőre 5,5-6 százalékkal növekedhet a GDP. Ami messze meghaladja az 5,1 százalékos uniós átlagot. A gazdaság teljesítményének köszönhetően 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kap minden nyugdíjas

– fogalmazott Font Sándor.

A politikus beszélt arról is, hogy milyen lehetőségeket tartogat a jövő az ország, illetve a megye számára, kiemelve a Magyal Falu Programot, illetve a rövidesen elinduló Versenyképes Magyar Operatív Programot (TOP 2.).

– Körzetemben nincs olyan település, amely ne tudná folyamatosan megvalósítani fejlesztési elképzeléseit.

Dunavecsén Vörös Sándor polgármesterrel és a képviselő-testülettel folytatott közös munkánk eredményei többek közt a Magyar Falu, vagy TOP program keretein belül valósultak meg – tette hozzá a körzet országgyűlési képviselője.

Vörös Sándor, Dunavecse polgármestere beszámolójában felsorolta az elmúlt év és az idei esztendő eredményeit, kiemelte, hogy a pályázati sikereknek, a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően jelentős összeget tudtak költeni az önkormányzati tulajdonú épületek korszerűsítésére, útépítésre.

– Megvalósult a polgármesteri hivatal külső és belső felújítása, elkészült a Vasút utcai körzeti orvosi rendelő rekonstrukciója, zöldségfeldolgozót és ötszáz adagos közkonyhát alakítottak ki a régi mozi épületében. Járdák és utak újultak és újulnak meg. Elindult a Petőfi Sándorhoz köthető Nagy-Pál-féle ház és a Petőfi Múzeum rekonstrukciója. A jövő év elején folytatódik a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása. A beruházás a Petőfi, a Rákóczi, a Bocskai, a Bercsényi, a Városkert és az Epreskert utcát érinti. A belügyminisztériumi támogatásból épült ki az új térfigyelőkamera-rendszer, amit a napokban helyeznek üzembe – sorolta Vörös Sándor.

A polgármester az eredmények és az elvégzendő feladatok felsorolása után a település legégetőbb problémáit ismertette, majd vázolta a lehetséges megoldásokat is. A városvezető végezetül arra kérte a lakosokat, hogy problémáikat mielőbb jelezzék az illetékesek felé a gyors megoldás reményében. Vörös Sándor beszámolóját a fórum résztvevői tapssal jutalmazták, hozzászólása, kérdése senkinek sem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!