Gazdaság

2016.02.03. 18:59

Ki vigye tovább a családi vállalkozást?

Még egy-két év, és nyugdíjba mennek azok cégalapítók, akik a rendszerváltás idején rakták le vállalkozásaik alapját. Az akkor 30-40 éves kezdő üzletemberek fejében egyre többször megfogalmazódik a kérdés: mi lesz a hatalmas munkával kiépített céggel? Ki veszi át az irányítást – tettük fel a kérdést több vállalatalapítónak?

Barta Zsolt

A cégutódlás megoldása egyre sürgetőbb feladat sok magyar vállalatnál. A magyar nemzetgazdaság jövője függ attól, hogy a nyugdíjhoz közeledő tulajdonos alapítók megtalálják a megfelelő utódot, aki átveszi a vállalat irányítását. A probléma azért is fontos, mert vállalatok, munkahelyek mehetnek tönkre, ha nincs megfelelően előkészítve az utódlási folyamat – nyilatkozta lapunknak dr. Korda György, a dr. Korda Vezetői  Tanácsadó Iroda ügyvezető igazgatója. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában irányított módon történik a cégek átadása, ennek ellenére 30-50 százalékos ennek a sikere az első generáció esetében. A második generáció esetében ez az érték már csak 30 százalékos. Egy új vezető, mindig egy új értékrendszert is képvisel, melyhez a vállalatnak alkalmazkodnia kell. Azaz nem csak arról szól ez a kérdés, hogy alkalmas-e a kiválasztott személy átvenni egy céget, hanem arról is, hogy az adott munkahelyi kollektíván belül milyen szintű a nyitottság az új értékrendszer befogadása területén.
Ungvári Ferenc, a kiskőrösi Ungvári Műhely vállalakozás tulajdonosa 42 munkatársával két műszakban gyárt fémipari alkatrészeket nyugat-európai cégeknek. Három fia is a vállalkozásnál dolgozik.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Ungvári Ferenc, a kiskőrösi Ungvári Műhely alapítója általános iskolásoknak mutatja be a cég működését.
[/caption]

– Nyolc éve tettem fel a kérdést a fiaimnak. Hogyan tovább? Fejlesszünk és ti is beszálltok a családi vállalkozásba, vagy csak szinten tartjuk a céget.
A három gyermekem azt mondta, hogy a családi vállalkozás munkájában akarnak részt venni. Mindegyik a gépipari szakmát választotta. A műhelyben minden gépen dolgoztak. Ismerik a gyártási folyamatokat, tapasztalatokat szereztek. Ákos a cég műszaki igazgatója, Ferenc és Zoltán pedig műszakvezetőként dolgoznak. A fiúk folyamatosan tanulnak, részt vesznek az irányításban, de a végső szót én mondom ki például egy-egy stratégiai döntésben – mondja Ungvári Ferenc, aki 43 éve dolgozik a szakmában.
Tormási Attila a kecskeméti Tormási Autóház tulajdonosa már nyugdíjas. Több mint ötven éve kezdte az autószerelő szakmát 25 éve ő építtette az első autószalont a megyeszékhelyen. 

– Az utódlás kérdésével magam is foglalkozom, bár minimum öt évig még dolgozni szeretnék. Ha egészségem engedi, akkor tíz évig irányítanám a céget. A kiválasztás részben családi alapon történik. Akadályoztatásom esetén sem áll le a munka, mert a feladatokat delegáltam. A cégnél cégvezető, értékesítési- és műszaki igazgatók irányítják a napi munkát. A csapat összeszokott, amit az is bizonyít, hogy bár a vállalkozás 2010-14 között komoly nehézségekkel küszködött, egy éve kilábaltunk a válságból. Az egykor 1100 új autót értékesítő vállalkozás 2013-ban 300 járműt adott el. Az idei évre a cég több mint félezer új autót tervez értékesíteni – mondta Tormási Attila, aki 82 dolgozónak ad munkát.

Szabó Antal, a bócsai Polifarbe Kft. cégtulajdonosa még messze áll a nyugdíjkortól, de ő is úgy gondolja, hogy időben el kell kezdeni a következő generáció felkészítését.
– Minden tulajdonos, aki vállalatvezető is, a saját helyét a gyermekeinek szeretné átadni. A legidősebb gyermekem jogász, aki nem akar a versenyszférában dolgozni. Három másik gyermekem közül egy nálam a cégnél dolgozik, egy másik önálló vállalkozást vezet, de a tevékenysége kapcsolódik a család vállalkozásához, a harmadik pedig tanul még. Ők hárman tapasztalat gyűjtési folyamat részesei. Az ötödik fiam pedig még kiskorú. A kiválasztás, a kiválasztódás hosszas és bonyolult folyamat. Ha egy vállalatnál a cégvezető utódja nem a fia vagy a lánya lesz, azaz nem családbeli, akkor sincs gond. Létezik az a vállalat irányításával megbízott felső vezetői struktúra, amelyben a tulajdonosi és az operatív feladatok szétválnak. A tulajdonosok a stratégiai irányt szabják meg és kontrolálják felügyelik, például egy felügyelő bizottság keretében, míg a napi ügyeket az általuk, kinevezett cégvezető működteti egy igazgatóság élén viszi – mondta Szabó Antal, a Polifarbe Kft. tulajdonosa.

Gaál József a megyei iparkamara elnöke azt mondja, hogy vannak jó példák, de tapasztalata szerint sokan nincsenek felkészülve a magyar családi vállalkozások közül a generációváltásra. A probléma nem egyedi, a Baltikumtól, az Adriáig több országot érint a kérdés. A cégutód kinevelésnek nincsenek hagyományai nálunk, holott egy családi vállalkozás általában sokkal rugalmasabb, mint egy külföldi cég. A válság is megmutatta, ha kell akkor a „családi ezüstöt” is feláldozzák a cég megmentése érdekében. Ezek a vállalkozások adják a magyar GDP felét, adnak munkát a hazai munkavállalók felének. Az elnök, aki a Szimikron Kft. egyik tulajdonosa, jó néhány év múlva éri el a nyugdíjkorhatárt, a fiával, aki építész gyakran beszélget a cégmenedzselés kérdéseiről.

Címkék#gazdaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!