Gazdaság

2015.09.11. 15:59

Szja 1%: a hő végéig regisztrálhatnak a civil szervezetek

Az a civil szervezet, amely 2016-ban részesülni szeretne az 1 százalékos felajánlásokból és még nincs regisztrációja, a 15EGYREG adatlapon tudja azt megtenni 2015. szeptember 30-ig. A határidő jogvesztő.

baon.hu

Idén szeptember 30-ig kell benyújtani elektronikusan a NAV-hoz a 15EGYREG nyomtatványt annak a civil szervezetnek, amely 2016-ban szeretne az 1 százalékos felajánlásokból részesülni, mivel a regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a. A határidő jogvesztő, tehát aki idén elmulasztja a regisztrációt, az jövőre nem lehet kedvezményezett, vagyis nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes.

2015-ben kizárólag azok a civil kedvezményezettek részesülhetnek a felajánlásokból, amelyek tavaly szeptember 30-ig elektronikusan regisztráltak a NAV-nál.

A NAV internetes honlapján a http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1 link alatt megtalálható az érvényesen regisztrált civil szervezetek listája, az abban szereplő szervezeteknek nem kell újabb regisztrációs kérelmet benyújtaniuk. Köztartozás esetén a NAV a felajánlott összeg megfelelő részét a köztartozás kiegyenlítésére átvezeti és a fennmaradó összeget kiutalja.

A felajánlott összeg nagyságáról a NAV 2015 szeptemberében elektronikusan tájékoztatja az érintett kedvezményezetteket, valamint 2015. szeptember 15-éig a honlapjára is kihelyezi a felajánlással érintettek listáját és a részükre felajánlott összeg nagyságát.

Bővebb információ a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) a 26-os számú információs füzetben található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!