Gazdaság

2014.07.30. 18:09

Lőrét nem, de szabálytalanságot már találtak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei három hónapig tartó akciósorozat keretében tegnap közúti ellenőrzést tartottak egyebek mellett az M5-ös autópálya hetényegyházi pihenőhelyénél is.

Zsámbóki Dóra

A Prés 2014 elnevezésű akció az EU tagállamokból tartályban „feketén” szállított szőlőborok, „a silány minőségű, bornak nem nevezhető” termékek forgalmának megakadályozására irányul. Emellett természetesen a megállított járművek teljes rakományát átvizsgálták a pénzügyőrök. Bács-Kiskun megye nagyobb útjain, valamint az autópályán a már öt napja tartó akció alatt 67 pénzügyőr 181 járművet – ebből 31 tartálykocsit – ellenőrzött. A hatékony munkát kábítószer- és cigaretta kereső kutyák, valamint irodabuszok is segítik.

Az eddigi tapasztalatokról Némedi Varga Éva, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális sajtóreferense elmondta: Bács-Kiskun megyében van regisztrálva a legtöbb bor adóraktáras engedélyes, ezért nagyon fontosak a Bács-Kiskunban végzett fokozott ellenőrzések, hogy véletlenül se kerülhessen silány minőségű, bornak nem nevezhető lé a raktárakba. Az eddig megállított tartályautók többsége nem szőlőbort, hanem egyéb termékeket, tejet, gabonát, gyümölcsöt szállított, így szabálytalanságot ez ügyben még nem tártak föl. A pénzügyőrök az ellenőrzés-sorozat megkezdése óta 18 esetben viszont találtak szabálytalanságot. A jövedéki, illetve a közigazgatási szabálysértésekért, valamint a be nem jelentett munkavállalók miatt eddig 5,5 millió forintos bírságot szabtak ki. Szeptember végéig a borszállítmányok gyakori és váratlan ellenőrzésére lehet számítani a közutakon, de az érintett gazdálkodóknál, a pincészeteknél is sűrűbben lesznek jelen az ellenőrök. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A pénzügyőrök munkakutyákkal is átvizsgálták a megállított járműveket
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!