Gazdaság

2014.02.26. 16:51

Nyolcvannál több embert foglakoztatnak majd

Tíz emberrel kezdte meg működését néhány éve kunszentmiklósi ládagyár, jövőre nyolcszor ennyi munkavállalójuk lesz.

PN

Kunszentmikls, 2014. februr 24. Barthi Istvn elkszlt manyag rekeszeket rakodik a mezgazdasg s az lelmiszeripar rszre manyag rekeszeket gyrt Tarogp Kft. kunszentmiklsi zemben 2014. februr 24-n, ahol ltogatst tett Kvr Lszl, az Orszggyls elnke. MTI Fot: Ujvri Sndor

Fotó: Ujvári Sándor

A gazdaság elmúlt évi növekedésében jelentős szerepet vállaltak a magyar vállalkozások – mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn Kunszentmiklóson.
A házelnök a mezőgazdaság és az élelmiszeripar részére műanyag rekeszeket gyártó Tarogép Kft. üzemébe látogatott el. Kövér megemlítette, hogy 255 ezerrel több ember dolgozik ma Magyarországon, mint 2010-ben. Mint mondta a számok mögött sok olyan vállalkozás van, mint a Tarogép Kft.
A tulajdonosok tovább szeretnék bővíteni vállalkozásukat, még több embernek akarnak munkát adni, még több családnak megélhetést biztosítani - fűzte hozzá.

Sőregi Tibor, a Tarogép Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egyik tulajdonosa, egyben ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a telephelyet 2008-ban vásárolták meg. A fejlesztések az elmúlt két évben gyorsultak fel, amikor egy modern, műanyag rekesz- és ládagyártó üzem felépítésébe kezdtek a hazai és a külföldi igények kielégétésére. A saját erő mellett a társaság sikeresen pályázott európai uniós pályázatokon, majd 2013-tól az MNB Növekedési Hitelprogramját igénybe véve az üzem felépült és a műanyag rekeszek-ládák gyártása 2013 júliusában megkezdődött. Először egy, majd az év végén két gépsorral folyt a gyártás, idén márciustól pedig már négy gépsor fog termelni.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Jelentős szerepük van a magyar vállalkozásoknak a növekedésben (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)
[/caption]

Az élelmiszeriparban és a mezőgazdaságban folyamatosan keletkező használt, törött rekeszek anyagának újrahasznosítására üzem is létesült.
A társaság piaci célja 2014 évre, hogy mintegy 1,2-1,5 millió rekeszt és ládát gyártson, mellyel a piac meghatározó szereplőjévé válik. A társaság induló létszáma 10 fő volt, mely 2014 nyarára 80-85 főre bővül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!