Gazdaság

2013.05.28. 12:38

Jól halad a vidékfejlesztési támogatások tervezése

Május végére kell elkészülnie a Vidékfejlesztési Operatív Program első szöveges verziójának - mondta a Napi Gazdaságnak V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

MTI

A lap keddi számában közölt interjú szerint a szövegtervezet szeptemberben kerülne bizottsági egyeztetésre, előreláthatólag év végén fogadhatja el a kormány, s 2014 első negyedében mind az EB, mind a kormány végső jóváhagyása megszülethet.

V. Németh Zsolt elmondta, hogy az új irat erőteljesen különbözik majd az eddigi gyakorlattól, többek között a megváltozott uniós elvárások, a több uniós támogatási alap forrásainak felhasználási lehetősége, és ebből fakadóan a változó eljárásrend miatt.

A társadalmi befogadással kapcsolatos programokban például egzakt módon meg kell határozni a szegénység elleni küzdelemben elérni kívánt mutatókat. Az is újdonság lesz, hogy az egyes prioritásokon belül meg kell jelölni azokat a tematikus célokat is, amelyek elérését célozzák a meghirdetendő pályázatok.

A vidékfejlesztésre fordítható forrást - élve a stratégiai keretrendszer adta lehetőséggel - szeretnék más uniós alapokból származó forrásokkal kiegészíteni. A szegénység csökkentését célzó prioritásnál például számítanának az Európai Szociális Alap foglalkoztathatóság javítására vagy mobilitás támogatására fordítható forrásaira is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!