Gazdaság

2012.03.22. 19:48

Tavaly közel ezer új traktor talált gazdára

Újra fellendült a mezőgazdasági gépberuházás tavaly.

Kubatovics Tamás

Az Axiál Kft. 2011-ben nettó 47,2 milliárd forintra növelte forgalmát, ami 44 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Erről számolt be tegnap Baján az Axiál Szakmai Napok nyitórendezvényén Pintér Zsolt, a cég ügyvezetője.

Kedvező adatokat sorolt köszöntőjében Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára is, aki hangsúlyozta: az ágazat az uniós csatlakozás óta rekordot jelentő 2,7 milliárd eurós aktívumot produkált. Idén magasan van a mérce, nem véletlenül kívánt áztató csapadékot a politikus.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Újdonságokat találtak az érdeklődők a cég központi telephelyén
[/caption]

Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető helyzetértékelésében kifejtette: növekednek a cégméretek a gépgyártóknál és a forgalmazóknál is. Magyarországon tavaly közel ezer új traktor talált gazdára, miközben az unióba közel 170 ezer darabot gyártottak. Kicsik vagyunk, nem fogják hozzánk alakítani a gépeket, azokkal kell dolgozni, amiket a gyártók kifejlesztenek és látni kell, hogy az informatika egyre nagyobb teret nyer mindenütt.

Tegnap már több ezren megfordultak a cég Szegedi úti központjában, ahol a szakmai tájékozódási lehetőségek mellett gyermekprogramok és szórakoztató rendezvények, gasztronómiai  események is zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!