Gazdaság

2011.11.20. 22:29

Takarékos 2012: előbb a sportcentrum, a bölcsi

Meglehetősen takarékos költségvetés elé néz jövőre Kunszentmiklós, legalábbis a napjainkban formálódó új pénzügyi terv szerint.

Miklay Jenő

Az önkormányzati intézmények döntően a normatívákra számíthatnak, a központi források mértéke pedig várhatóan nem nő az ideihez képest. E kilátások szerint az már szinte bizonyos, hogy a dologi kiadások növelésére máshonnan kell fedezetet biztosítani, vagyis az intézmények mozgásterének növelése jóformán csak a saját bevételüktől függ. Számol a költségvetési koncepció a személyi juttatások esetében azzal, hogy ott csak a soros béremelésekre kerülhet sor, a járulékokat is csak a törvényi mértéknek megfelelően tervezhetik. A városfejlesztési feladatok közt elsőséget kapnak jövőre a folyamatban lévő beruházások, a sportcentrum fejlesztése, a bölcsőde építése. Amennyiben pályázati forrásokhoz jut az önkormányzat, akkor napirendre kerülhet a járóbeteg szakellátó központ fejlesztése, a Kálvin tér, a városháza, az általános művelődési központ épületének teljes felújítása, a Virágh Gedeon Szakközép- és Szakiskola új iskolaépületének létrehozása – tartalmazza egyebek közt a költségvetési tervezet, amelyről ezen a héten szerdán tárgyal a városi képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!