Gazdaság

2011.09.22. 13:27

Megkezdték a kecskeméti sportos cég vizsgálatát

Megtartotta első ülését a Kecskeméti KSE Kft.-t vizsgáló bizottság, mely a közgyűlés múlt heti ülésén alakult meg két fideszes (Leviczky Cirill és Kósa József), egy MSZP-s (Brúszel László) és egy LMP-s (Kriskó Dávid) taggal.

Hraskó István

Az ügy előzménye, hogy a Népszava internetes portálja megírta: a 93 százalékban önkormányzati tulajdonú cég teljesítésigazolás nélküli számlák alapján fizetett ki januártól májusig 54 millió forintot egy kocséri székhelyű nyomdaipari vállalkozásnak. A pénzt a KSE Kft. reklám-marketing szolgáltatás fejében utalta, azonban ilyen szolgáltatás nem szerepel a kocséri cég tevékenységi körében.

Dr. Brúszel László, a bizottság elnöke elmondta: az október 27-ei közgyűlésre részjelentés készül, mely választ fog adni az ominózus kifizetésekkel kapcsolatos kérdésekre is. A grémium ezen kívül – határidő nélkül – egy jelentést is elkészít a KSE Kft. működéséről. Kérdésünkre, miszerint munkájuk során azt is ellenőrzik-e, hogy a számlák mögött volt-e valós teljesítés, Brúszel László nem tudott választ adni. Hangsúlyozta: sor kerülhet személyes meghallgatásokra, megkapják a független könyvvizsgálat anyagát is, de a bekért iratokat nem kell egy az egyben elfogadniuk, további kérdéseket tehetnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!