Gazdaság

2011.09.13. 22:07

A főiskola fizeti majd a rezsit

Megegyezett Kalocsán az önkormányzat és a Tomori Pál Főiskola. Az épületeket a város biztosítja, a rezsit viszont a főiskolának kell kigazdálkodnia.

Szűcs Brigitta Z.

Még májusban kezdett vizsgálatot a kalocsai önkormányzat a város és a Tomori Pál Főiskola között húzódó pénzügyi viszonyrendszer feltérképezésére. Kalocsa polgármestere, Török Ferenc nem látta rendezettnek a főiskola finanszírozásában történő önkormányzati részvételt. A város ingyenesen biztosította a főiskola épületét, a Hunyadi Kollégiumot és a tornatermet az intézménynek, ezen kívül azonban a város fizette a gáz- és villanyszámlát, valamint sok esetben a munkabéreket is, ami évi 30 milliós terhet jelentett a költségvetésben.

A legutóbbi testületi ülésen a kalocsai városatyák elé került az az előterjesztés, melyben már konkrét lépések fogalmazódtak meg az eddigi, a főiskola és a város között folytatott, tárgyalások alapján. Ennek megfelelően 10 igen és két tartózkodás mellett végül megszavazták, hogy a Tomori Pál Főiskola a jövőben ingyen használhatja a Szent István király utcai, valamint a Kossuth Lajos utcai ingatlanok épületrészeit, de a fenntartási és üzemeltetési költségeket nekik kell kigazdálkodniuk.

A testületi ülésen előkerült a főiskola új kérelme is, melyet az intézmény az ülés előtt jutatott el a testülethez. Ebben arra kérik a várost, hogy az év első 8 hónapjára ne számítson fel rezsiköltségeket, mert ezt a kiadást a költségvetési év tervezésekor még nem vehették figyelembe. Végül ezt a kérést figyelembe véve úgy határozott a testület, hogy a főiskolát csak idén szeptember 1-től terheli a rezsiköltség megfizetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!