Gazdaság

2011.06.20. 21:37

Hajókikötő és játszótér épül a Dunánál

Néhány hét múlva hajókikötőt és játszóteret építenek, parkolókat alakítanak ki és parkosítanak a Kalocsa közeli meszesi Duna-parton.

Szűcs Brigitta Z.

Mondhatni „vonzerőleltárt” készítettek, majd rövidesen munkához is láttak Kalocsán, miután újra és újra oda jutottak már évekkel ezelőtt is a városatyák, hogy az egyik legfőbb kitörési pontja a turizmus lehet.  A meszesi Duna-part fejlesztésének és felújításának gondolata az előző városvezetéshez köthető.   

Pályázatukat 2010-ben bírálták el, a munkálatok azonban csak idén nyáron kezdődnek. – A Duna-parton a hajózás szerelmeseinek kedvez majd leginkább az új kikötő, ami a jelenlegi nagyhajó kikötőtől délre, körülbelül 200 méterre épül. A sportcélú hajózás esetében nemcsak a folyókon, tavakon közlekedő vitorlás hajókra, motorcsónakokra kell gondolni, hanem a hosszabb tengeri utakra alkalmas vitorlás és motoros jachtok is kiköthetnek majd itt – tudtuk meg Boromissza Viktortól. A városfejlesztési csoport vezetője azt is elmondta, hogy a csónakház épületegyüttese, illetve az önkormányzati üdülő is kívül-belül megújul. A leglátványosabb viszont minden bizonnyal az akörüli a játszótér és park kialakítása lesz, de megoldódnak a parkolási gondok is. Mint megtudtuk, a közel 124 millióból, melynek felét pályázaton nyerte a város, kerékpárokat és kajakokat is vesznek majd. A közbeszerzési eljárások már lezárultak. A kivitelezést heteken belül megkezdik a nyertes kalocsai cégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!