Gazdaság

2010.08.12. 23:26

A Mercedesnek képeznek mérnököt a GMF-on

A Daimler cég letelepedése okán egy év múlva jármű- és mobilgép mérnöki alapszak beindítását tervezik a Kecskeméti Főiskola GAMF karán. Erről Belina Károly, a kar dékánja tájékoztatta a Petőfi Népét.

Barta Zsolt

Az új szak érdekessége, hogy a tananyag – lehetőség szerint - egységes lesz az ország összes ilyen szakot indítő felsőfokú oktatási intézményében. A Széchenyi István Egyetem (Győr), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a kecskeméti főiskola tanárai együtt dolgoznak a tananyagok elkészítésén.

A munka előkészítése már megtörtént és pályázati támogatás is nyertek a megvalósításhoz. Így néhány hete megkezdődött a közös tananyag jegyzeteinek a megírása. Az egységes tanterv egyik nagy előnye, hogy miatt az egyik intézetből a másikba való átiratkozás sem jelent majd gondot a hallgatóknak.

A kecskeméti műszaki kar oktatóinak a jövő őszig több, mint 10 jegyzetet kell megírniuk. Ezek egy része nyomtatott jegyzetekben illetve az interneten keresztül lesznek elérhetőek. A szakismeret egy részét németül kell majd megtanulni, hiszen Németországban elfogadott felsőoktatási tananyagot is vásárolnak a pályázat keretében.

A közös tanterv előkészítői nem csak a Daimler-el, de az Audi-val is jó kapcsolatot épolnak. A jegyzeteket még a megírás közben a németek véleményezik. Így olyan szakanyagot készíthetnek el a magyar oktatók, amelyek a legfrissebb ismereteket nyújtják a leendő hallgatóknak. A dékán maga is tagja a szerzők csoportnak. Belina Károly, Műanyagok a gépjárművekben címmel ír jegyzetet ezekben a hetekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!