Gazdaság

2010.03.23. 19:30

Tizenegyezer háztartás vize

Példaértékűnek számít Kecskeméten és környékén a még jelenleg is folyó szennyvíz-elvezetési és -kezelési beruházás.

Sebestyén Hajnalka

Kedden az ország különböző pontjairól érkeztek újságírók, hogy közelebbről is megismerkedjenek a mintegy tízmilliárd forint értékű projekttel.

2007 óta hazánkban több környezetvédelmi beruházás valósult meg, mely hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebb és tisztább környezetben éljenek az adott településeken. Ezekből válogatva a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága egy hét helyszínes EU Tavaszköszöntő sajtótúrát rendezett, melynek negyedik állomása volt Kecskemét.

Az európai uniós és a magyar állam által finanszírozott projektet Iványi-Windhoffer Csaba, a Projekt Megvalósítási Egység vezetője, valamint dr. László Zsolt, a kecskeméti önkormányzat pályázatíró és projektmenedzseri csoport vezetője ismertette a jelenlévőkkel.

A hetedik éve folyó beruházás a befejezéshez közeledik, mely 11 ezer háztartást érint Kecskeméten, Ballószögön, Kerekegyházán és Helvécián. Eddig megépült 308 km szennyvízcsatorna, 26 szennyvízátemelő, 370 házi átemelő, valamint 80 kilométer hosszan úthelyreállítás. Emellett a beruházás részeként az üzemeltető Bácsvíz Zrt. kecskeméti szennyvíztisztító telepén iszapvíztelenítő készült, gázmotort szereltek be, és jelenleg is folyamatban van ugyanitt a komposztálótelep építése, melynek a próbaüzeme ezekben a napokban indul. Hátravan még a Kis-Ispa elnevezésű projekt, melynek eredményeképp Kecskemét újabb városrészein épülhet ki a szennyvízcsatorna-hálózat, így például Kecskeméten belül Ménteleken, Matkón, Borbáson, a Kossuth-lakótelepen és Ballószögön egy új utcában. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!