Gazdaság

2010.02.22. 19:10

Korszerűbbek lesznek a szakiskolai tanműhelyek

Uniós pályázati forrásból korszerűsítik a tanműhelyek gépparkját négy városban. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 889 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, A szakképzés és felnőttképzés infrastruktúrájának átalakítása elnevezésű pályázaton.

Szentirmay Tamás

A Bács-Kiskun Megyei Területi Integrált Szakképző Központ infrastrukturális fejlesztése címmel benyújtott pályázat kedvezményezettje, a Bács-Szakma Non-profit Kiemelkedően Közhasznú Zrt. Az együttműködés öszszesen 17 szakmacsoportban kínál több mint 100 féle színvonalas szakképzést. A beruházás elősegíti a gyakorlati képzés minőségének javulását, a korszerű technológiák megismerését, a munkaerőpiacon lényeges, jól hasznosítható szakmák oktatását szolgálja, ezzel hozzájárulva a térség versenyképességének és foglalkoztatási adatainak javulásához.

A fejlesztés kiemelt szakmacsoportjai: faipar, gépészet, építészet, melyek a szükségletfelmérés és a munkaerőpiac igényei alapján kerültek meghatározásra. A fejlesztések tanműhelyek felújítására és a gyakorlati oktatást szolgáló eszközök beszerzésére irányulnak. Az uniós társfinanszírozással megvalósuló beruházás a TISZK négy tagintézményét érinti: a kalocsai Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumot, a bajai Jelky András Szakképző Iskola és Kollégiumot, a kiskunhalasi Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Vári Szabó István Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumot illetve a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumot. Az intézmények 377 millió forintot tanműhelyek felújítására, 430 milliót eszközbeszerzésre fordíthatnak a pályázati forrásból. A gépek szállítását és az üzembe helyezését Kiskunfélegyházán, május végére fogják megoldani. Az ezzel kapcsolatos megállapodást a napokban írták alá.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Balázs György, a Fairtool Kft. képviselője és Rab Zoltán, a Bács-Szakma vezérigazgatója aláírja a megállapodást
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!