Gazdaság

2010.02.17. 19:14

Ismét sztrájkba léptek a Ganz-Röck dolgozói

A kitűzött határidőig nem kaptak írásos garanciát a TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárának dolgozói arra, hogy mikor kapják meg a november óta elmaradt bérüket.

Szentirmay Tamás

Szerda reggel hat órakor sztrájkba léptek a dolgozók, akik most nagyon elszántak. Azt mondják: addig nem veszik fel a munkát, míg a cég vezetése nem adja írásba, hogy mikor kaphatják meg az elmaradt bérüket. A novemberi bér harminc százalékával, a december és a januári illetmény teljes összegével tartozik a cég a dolgozóknak. A munkások eddig mindig teljesítették azt, amit az üzem vezetése kért tőlük, és hittek is nekik. Most azonban már betelt a pohár. A helyi vezetők és azok a dolgozók, akik nem közvetlen a cég munkatársai, szintén melléjük álltak, ők sem kívánnak dolgozni.

Garai István Levente országgyűlési képviselő az üzemmel kapcsolatban többször is felszólalt a Parlamentben, legutóbb hétfőn. Több levelet is írt Bajnai Gordon miniszterelnöknek, hogy próbáljon segítséget nyújtani. A hétvégére akarja összehívni az illetékeseket azért, hogy tisztázzák, mi okozza azt, hogy a cég nem fizeti ki a munkások bérét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!