Gazdaság

2010.02.22. 18:24

„A gazdasági válság bizalmi válság is egyben”

Több mint száz szakszervezeti vezető és munkaadó vett részt hétfőn Kecskeméten azon a szakmai fórumon, melyet az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) szervezett.

Magyarvári Annamária

Az egész napos rendezvényen a gazdasági válság munkavállalókat is érintő kérdéseiről, az emberekben kialakult bizalmi válságról számolt be az ASZSZ. A megyei fórumot követően a sajtónak Borsik János, az ASZSZ elnöke úgy fogalmazott:
– A világméretű pénzügyi, gazdasági válságot követően most a foglalkoztatási és a bizalmi válság okozza az embereknek a legnagyobb problémát. Az emberek féltik az állásukat, a családjukat, hiszen az elmúlt hónapokban minden bizonytalanná vált körülöttük. Ráadásul az elemzők szerint az év első felében még nem áll meg a munkanélküliség növekedése, – ez talán az év végére lesz várható. Hosszú időre van még szükség ahhoz, hogy ha meg is mozdul a gazdaság, az érezhető legyen a foglalkoztatásban is.

Az idei bérekről egyébként rendhagyó tárgyalásokat folytatott októbertől két hónapon át a szakszervezet ,mind az Országos Érdekegyeztető Tanácsban, mind a munkahelyeken. Az egyeztetéseken a szakszervezetek kiemelten kezelték a munkahelyek megőrzését, és a munkavállalók életminőségének megtartását.

Az Autonóm Szakszervezetek elsősorban olyan, a lakossági szolgáltatások területén dolgozó munkavállalók érdekeit képviseli, mint a közlekedés, gáz-, víz-, vagy csatornaszolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!