Gazdaság

2009.11.16. 15:14

Mit tanuljanak a Daimler leendő mérnökei?

Szorosabbra szövi a szakmai kapcsolatait a Kecskeméti Főiskola GAMF Kara a németországi Albstadt-sigmaringeni műszaki főiskolával. A Mercedes-gyár tulajdonosa, a Daimler jelezte, hogy támogatja a német képzési rendszer bizonyos elemeinek kecskeméti meghonosítását.

Barta Zsolt

Szerdán egy delegáció utazik a műszaki karról Baden-Württembergbe, a többi között az iskolába is. Dr. Kodácsy János főiskolai tanártól úgy tudjuk, a stuttgarti Mercedes-gyárba is elmennek.

A Daimler és a GAMF közötti kapcsolatért felelős rektori megbízott munkatársunknak elmondta, hogy a műszaki karon az év végén hirdetik meg a járműgyártó képzést. A tananyag részben németül is elsajátítható lesz, amennyiben nyerni fog a győri egyetemmel közös pályázat, amely megteremti az ehhez szükséges forrásokat.

Szemereyné Pataki Klaudia, a Mercedes-ügyekért felelős kecskeméti alpolgármester is kiutazik a küldöttséggel Baden-Württembergbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!