Gazdaság

2009.11.06. 19:29

A kormányügynökség kiemelt térségként kezeli a kecskemétit

Az ITD Hungary fontos szerepet játszott abban, hogy a Daimler vállalat Kecskeméten alapított leányvállalatot. Dr. Sibelka Györgyöt, a Magyar Befektetési és Kereskedelmi Fejlesztési Ügynökség igazgatóját kérdeztük.

Barta Zsolt

– A Mercedes-beruházás után Kecskemét kikerült a kormány és az ügynökség látóköréből?
– Szó sincs erről. Épp fordítva. Most nyitottunk néhány hete egy irodát a városukban. Nemcsak kiajánljuk a térséget a munkatársaink segítségével, de a befektetőket időnként felkeressük. Ha gondjuk van, segítünk megoldani. Az ügyfélmenedzsereink vidéken is meglátogatják azokat a hazai cégeket is, amelyek legalább 30 millió forintnyi értékben exportálnak.

– A betelepüléssel felkerült Kecskemét Európa térképére?
– Képletesen szólva igen. Egy ilyen magas presztízsű cégnek óriási a kisugárzása. A szaldó hosszú távon pozitív.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] dr. Sibelka György
[/caption]

– Mit üzen a külvilág felé a Mercedes döntése?
– A referencia értéke óriási. Százmilliókat kellene költeni egy országimázs keretében ahhoz, hogy Kecskemétet megismerje az egész világ. A külhoni befektetők azt látják, hogy itt egy olyan gazdasági milliő alakult ki, ahová bármelyik világhírű cég nyugodtan bejöhet. Más vállalkozások is előbb-utóbb jelentkezni fognak a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!