Gazdaság

2009.11.01. 20:50

A fővárosban nyittat boltot a tanyasiaknak a tanyaegyesület

Ha minden jól megy, hamarosan megnyílik a budapesti Havanna- lakótelepen az első olyan zöldség-gyümölcs kereskedés, ahol a felső-kiskunsági tanyás gazdaságok terményeit értékesítik. A kistermelők piacra juttatását a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete szervezi – tájékoztatta lapunkat Holczman Mihály, a szervezet alelnöke.

PN

Az egyesület képviselői, a fővárosi kereskedők és a szabadszállási gazdák a napokban egyeztettek az áruforgalmazás feltételeiről, és megállapodtak: november végén megnyitják a vásárlók előtt az üzlethelyiséget. A Magosz által szervezett szociális bolthálózattól abban különbözik a tanyaegyesület által menedzselt értékesítés, hogy az utóbbi logója alatt a kisgazdaságok terményeit juttatják piacra. A vásárlók garanciát kapnak a minőségről, ugyanis névről, címről ismerik majd a termesztőket, akiktől az egészséges élelmiszer származik.

Holczman Mihály jelezte: úgynevezett tanyák boltja hálózatot igyekeznek kiépíteni, megajánlva mind több kistermelőnek ezt az értékesítési csatornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!