Gazdaság

2009.05.21. 19:34

Árverezik a DDDK eszközeit

Kalapács alá kerülnek június elején a kecskeméti Digital Disc Drives Kft. (DDDK) ingóságai.

Takács Valentina

Május végén végleg befejezi a termelést a Bosch tulajdonában álló, autórádiók CD-mechanikájának gyártásával foglalkozó kecskeméti Digital Disc Drives Kft. (DDDK). Az üzem teljes berendezését nyílt, nemzetközi online árverés útján értékesítik. Balogh Richárd, az árverés megszervezésével megbízott Intergavel Kft. projektvezetője elmondta: valóban teljes körű értékesítésről van szó. Az irodabútoroktól a mérőműszereken, targoncákon, gépeken keresztül az épületgépészeti berendezésekig több mint ötszáz tétel kerül virtuális kalapács alá. Az árverés június 3-án lesz. A részletekről a www.intergavel.hu honlapon találhatnak információkat az érdeklődők. Ezenkívül a www.-karner-dechow.at honlapon megtekinthetik az aukció tárgyainak teljes, fényképes kínálatát.

Balogh Richárd hangsúlyozta: sokan az árverések fogalmát kizárólag a felszámolásokhoz, csődeljárásokhoz kapcsolják, holott messze nem erről van szó. Bár a DDDK eszközei valóban az üzem bezárása miatt kerülnek kalapács alá, az aukció önmagában csak egy eladási módszer, amely egyrészt hivatalossá teszi az értékesítést – azaz nincs kézen közötti kereskedés –, másrészt gyors bevételt eredményez, és maximálni lehet az elérhető árat.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!