Gazdaság

2009.03.26. 13:43

Milliárdok a felsőoktatásra - Tudósház, új infotér száz computerrel

Két és fél milliárd forintot nyert fejlesztésekre a Kecskeméti Főiskola a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból. A szerződés aláírása heteken belül megtörténik.

Barta Zsolt

A pályázat első fordulója tavaly nyáron zárult, a második fordulóra a megvalósítás részleteit kellett kidolgoznia az intézménynek. A támogatás a második fordulóra elkészített pályázati anyag elbírálásával most vált biztossá.A fejlesztéseknek öt fő eleme van. A támogatás révén lehetőség nyílik egy újabb homokbányai épület felújítására, amely Tudósházként várja majd az oktatókat, hallgatókat és érdeklődőket. Egy új oktatás-módszertani épülettel bővülhet a Tanítóképző Főiskolai Kar Kaszap utcai épületegyüttese, a GAMF Kar régi tornaterméből pedig száz számítógéppel felszerelt infoteret alakítanak ki. Új berendezéseket, felszereléseket kapnak mindhárom kar laboratóriumai és megtörténhet az intézmény teljes informatikai korszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!