Gazdaság

2009.03.16. 10:28

Hiába jók az idén a vadkerti borok, ha kicsi a kereslet

Nagyon szép tiszta borokat készítettek azok a termelők, akik a napokban megmérették termékeiket a soltvadkerti bormustrán.

Barta Zsolt

Lapunk megkeresésére az egyik zsűritag, Kerényi Zoltán, a Kecskeméti Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet főmunkatársa elmondta, hogy a fehérborminták kimondottan jó minőségűek voltak, a vöröseknek még érniük kell. Majd hozzátette: a város környékén nagyon jó alapanyagot termesztenek, s ehhez egyre többen jó technológiát is párosítva készítik a jó minőségű italt.



Somogyi László hegybíró a verseny számadatait osztotta meg velünk. A versenyen 56 fehér-, 20 rozé- és 32 vörösbort indítottak a nevezők. A legmagasabb pontszámot a Frittmann Testvérek egyik vörösbora érte el. A város legjobb fehérborát Kévés József, míg Lantos Szabolcs a település legjobb vörösét állította elő.

A versenyen a tázláriak is részt vettek, mivel a falu hegyközségét beolvasztották a vadkertibe. A két település határában jelenleg 2900 hektáron termesztenek szőlőt. Ez két villányi borvidék termőterületének felel meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!