Gazdaság

2009.03.19. 15:21

Gyárbezárás: „Multit meghazudtoló hozzáállás”?

Noha a továbbra is a nyilvánosság kizárása mellett folynak a tárgyalások a kiskunhalasi farmergyár bezárásáról, úgy tudni, a dolgozói képviseletek mindeddig méltányolják a multicég magatartását.

K. Z.

A tárgyalások a Levi’s brüsszeli vezetésének képviselői és a helyi munkavállalói érdekképviseleti szervezetek között múlt héten kezdődtek. A folyamatra vonatkozó nyilatkozati moratóriumot a cég kommunikációs tanácsadója sem kívánta áthágni, Torba Tamás ugyanakkor azt elismerte, hogy az egyeztetések konstruktív, a kialakult helyzethez mérten előzékeny légkörben zajlanak.– A Levi’s a tárgyalásokon is törekszik rá, hogy fair legyen a dolgozókkal – jelentette ki. Tudósítónk nem hivatalos forrásból úgy tudja, e magatartást a munkavállalói-érdekvédelmi szervezetek is méltányolják. Egy bennfentes forrásunk – függetlenül a globális válságból fakadó objektív körülmények kikényszerítette választól – egyenesen úgy fogalmazott, „multit meghazudtoló hozzáállás” tanúsít a Levi’s Kiskunhalason.

Közben a városba látogató kormányhivatalnok is megerősítette: míg más multinacionális cég kért és kapott is segítséget a kormánytól a munkahelyek megtartására, a Levi’s ezt nem tette meg – mondta Ficsór Ádám, miniszterelnöki kabinetfőnök Kiskunhalason a múlt héten tett látogatásra során, hangsúlyozva: akár csökkentett munkaidőre, akár munkahelymegtartásra is létezik támogatás.

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!