Gazdaság

2009.02.06. 17:31

Lakni csak kell valahol!

Ötvenmilliós hitelt vesz fel a bajai Kommunális Kht. szigorúan magyar forintban. Lakásokat épít a cég.

Géczy Zsolt

A volt Vaskúti úti laktanya területén, az Aulich utcában építhet szociális bérlakásokat az önkormányzati tulajdonban lévő Kommunális Kht. Korábban a gazda megbízásából rövid idő alatt értékesítette az ott lévő, tizennyolc lakásos társasházat, ingatlanközvetítő cégek segítségével. Ekkor derült ki, milyen óriási igény mutatkozik a piacon a 30–60 négyzetméter közötti, megfizethető áron kínált lakásokra. Ezért is véli hasznosnak Keszthelyi Gábor ügyvezető egy újabb társasház felhúzását a régi laktanyában az előző építési tapasztalatokat felhasználva. Megkapta a képviselő-testülettől a felhatalmazást, így hamarosan hozzáfoghat a társaság a munkához. Az összesen 110 milliós hitelfedezeti értékkel bíró ingatlanok – melyekre 60 millió értékben keretbiztosítéki jelzálogot jegyez be a választott pénzintézet – révén kapja meg az igényelt, 50 millió forint, egyéves futamidejű hitelt. Szigorúan forintban. Ezen öszszeget a lakások értékesítését követően fizetik vissza a banknak jövő január 31-éig.

A beruházás mintegy 130 millió forintot emészt fel az 1151 négyzetméteres területen. Négyzetméterenként 96 ezer forintért kínálja majd a lakásokat a kht. Bár egyesek kevesellték az árat, az ügyvezető szerint figyelembe kell venni, hogy az alvégi laktanya nem a világ közepe. Az is fontos, hogy a rászorulóknak el tudják adni. Ráadásul a fejlesztés révén újabb, nagy értékű épület menekül meg az enyészettől. Folytatódhat a laktanyai terület kiépülése az eredeti terveknek – szociális, kommunális feladatok – megfelelően.

További részletek a szombati Petőfi Népében.

Címkék#Baja
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!