Gazdaság

2009.01.18. 16:07

73 milliós a tartozás

Tíz kecskeméti lakástulajdonosból kilenc mindig időre kifizeti a hő-szolgáltatótól kapott számlát. Tavaly a Kecskeméti Termostar Kft. 2 milliárd forintot számlázott ki a családoknak. A lakók a díjak nagy részét befizették, 73 millió forinttal azonban adósak maradtak.

B. Zs.

Több éves tapasztalat alapján Tokovics Klára gazdasági igazgató azt mondja, hogy az említett összeg bár késik, nagy valószínűséggel előbb-utóbb beérkezik a cég kasszájába. Mintegy 1600 család tartozik a közel 12 ezerből több mint 30 ezer forinttal. Ez általában egy-két havi csúszást jelent. A családok többsége rendezi hátralékokat. A gond azoknál jelentkezik, akik már több, mint 100 ezer forinttal tartoznak. Közülük ugyanis jó néhányan évek óta görgetik a hátralékaikat, melyek a banki alapkamat összegével és a végrehajtás költségeivel folyamatosan nőnek.
Nem kapcsolhatják ki a távfűtött lakásokat a szolgáltatásból, de a melegvizet elzárhatják. Tavaly 16 család fürödhetett hosszú ideig hideg vízben, addig, amíg nem rendezték a hátralékaikat.     
Tartós tartozás miatt sem árvereztettek még el lakást Kecskeméten. Olyan azonban számos esetben előfordult már, hogy a végrehajtó ingóságokat foglalt le. Vagy a tulajdonos - aki nem tudta rendezni a tartozását - eladta a lakását s abból fizette ki a hátralékát.

Részletek a hétfői Petőfi Népében.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!