Gazdaság

2008.08.14. 11:36

Még mindig nem nyitott ki az Interfruct

Több mint egy hónapja zárva már az élelmiszer- és vegyiáru-nagykereskedelemmel foglalkozó Interfruct Cash&Carry üzlethálózat kecskeméti egysége a Szolnoki úton.

Balai F. István

Augusztusra ígért nyitást a cégvezetés, amiből úgy tűnik, nem lesz semmi. Paparó József üzletvezető csak annyit tudott mondani lapunknak, hogy egyelőre nem nyitnak, a többi kérdés iránt a budapesti központban érdeklődjünk, ahol azonban nem veszik fel a telefont a megadott számon.

A vásárlóknak régen feltűnt már, hogy a polcokon egyre ritkább az árukészlet, mendemondák is terjengtek az üzlethálózat válságos helyzetéről, de a hivatalos nyilatkozatok mindeddig tagadták a végleges bezárást. A sajtóban viszont botrányos hírek is megjelentek az üzlethálózat válságos helyzetéről, százmilliós adósságairól és tulajdonosváltásáról.

A lánc békéscsabai üzletvezetője tavaly öngyilkos lett, családja kártérítési pert indított az Interfruct Kft. ellen. A céget eredetileg a Tengelmann csoport alapította, majd az ingatlanfejlesztéssel is foglalkozó SCD-csoport szerezte meg és adta idén el a Calslane Holdingsnak. Aki vette a fáradságot és végigkövette a tulajdonosi láncolatot, távoli szigeteken bejegyzett offshore cégre is rábukkanhatott. Az Interfruct Kft. 2007-ben 47 milliárd forintos forgalmat bonyolított, s a nyár elején már elveszítette egyik  legfontosabb partnerét, a Mol-t, aki egyik pillanatról a másikra a CBA kezébe adta a benzinkutak üzleteinek ellátását.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!