Gazdaság

2008.03.19. 17:13

Kalocsán száz méteren belül két Spar lesz?

Múlt héten bejelentették, hogy a Plus hazai láncolatát hamarosan átveszi a Spar.

Gál Zita

A néhány éven belül várható átalakulás során a diszkont áruházakból szupermarketek lesznek az eddigieknél szélesebb áruválasztékkal. A Spar még három évig használhatja a Plus nevét és logóját, így lesz olyan üzlet, ahol egyelőre semmit sem vesznek majd észre a vásárlók.

A tranzakció után megyénkben a jelenleg működő hat Spar mellé nyolc Plus üzlet csatlakozik. Országosan a Spar 174 üzlettel bővül. Az átadás-átvétel körül vannak tisztázatlan részletek. Kalocsán például a Plus és a Spar alig száz méterre van egymástól. A felvásárló terveiről a Spar Magyarország Kft. szóvivőjét kérdeztük.

– Munkatársaink egyenként átvizsgálják a Plus üzleteket és felmérik, hogy az adott körülmények között mi lenne a legjobb megoldás – mondta Laber Zsuzsa. – Kalocsán még nem jártunk, a konkrét helyzetre így még nem tudok megoldást mondani. Általánosan viszont kijelenthetem, hogy nem áll szándékunkban üzleteket bezárni.
A kommunikációs vezető hozzátette, hogy a Plus üzletek átalakulása egy-két éven belül várható, addig a névtáblákat sem cserélik le. – A Plus márkanevet három évig használhatjuk. Ez idő alatt a diszkont-jellegű áruházakat supermarketekké alakítjuk át, ami alkalmasabb lesz a ránk jellemző szélesebb szortiment kínálatára – foglalta össze Laber Zsuzsa kiemelve, hogy nem akarják uniformizálni az üzleteket, nyitottak arra, hogy tanuljanak a Plus pozitív ötleteiből és át is vegyenek néhányat.

A Plust eladó Tengelmann egyébként egyre kintebb húzódik Magyarországról: a Skálát, a Kasier''s láncot és az Interfructot is eladta. Már csak egy magyar érdekeltsége marad, övé az OBI barkácslánc.

Bács-Kiskun megyei adatok:

Plus áruházak: Baja, Kalocsa, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Lajosmizse, Solt

Spar áruházak: Kalocsa, Kecel, Baja, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!