Gazdaság

2008.03.12. 16:29

És mégis mozog a föld! Nagyon nem örülnek neki!

Dolgoznak a szakemberek a Duna Szálló mögötti lépcsőnél a Sugó-part helyreállításán.

Géczy Zsolt

A lépcső helyreállítása a teljes magaspart (Sugó-híd–Hajógyár közötti rész) felújításának első szakasza. - Ennek a területnek a megcsúszása már szemmel láthatóan olyan mértéket öltött, hogy nehézkessé vált a lépcsőn közlekedni.
A Dunán 2006 tavaszán levonult árhullám tovább rontotta az amúgy is kritikus helyzetet. A helyreállítási munkák fedezetére a bajai önkormányzat eredménnyel pályázott a megyei területfejlesztési tanácshoz „Árvízkárok helyreállítása vis maior keretében” címen.
Pontosan 29 millió 41 ezer 740 forintot nyert a város. További forrásra is sikerült szert tenni az EU szolidaritási alapjából a helyi önkormányzatoknak nyújtható támogatás keretében.

Ennek összege 10 millió 201 ezer forint. A kivitelezéshez még hiányzó 10.939.544 forintot Baja saját erőként biztosította - válaszolta érdeklődésünkre Derekas László, a városüzemeltetési osztály munkatársa.
A beruházás során mélyszivárgót építenek ki sajtolásos módszerrel a megcsúszott rézsű alatt. Mélyítik a vasbeton cölöpsort a partszakasz rézsűlábánál 4,50-2,50 méter mélység között a tervezési szakasz teljes hosszában. Máglyatámfalat építenek és megtámasztják a magaspartot megtámasztására. Térlépcsőt építenek ki előregyártott elemekből. Horgonyfalat és gyalogjárdát alakítanak ki a Batthyány utca irányában, csapadékvíz elvezetéssel. Április 15-e a beruházási szerződésben vállalt befejezési határideje.

Géczy Zsolt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!