Gasztronómia

2011.04.03. 00:00

Krémes és édes: a creme caramel

Biztos, hogy csak tej, tojás és cukor kell hozzá? És ilyen krémes, ellenállhatatlan finomság lesz belőle? Igen, nem csalás, nem ámítás!

Mindmegette.hu

Bisztrókonyhák királya

Ez az édesség úgymond a bisztrókonyhák királya. Már ami a külföldi, főleg francia és spanyol területen található éttermeket illeti. Származásába most nem bonyolódnék bele, több nemzet is igényt formál a „mi csináltuk először”címre. Abban viszont megállapodhatunk, hogy nagyon finom.

Karamell

Egy francia chef alatt dolgoztam, amikor először találkoztam a creme caramellel, szinte mindig szerepelt az étlapon, minden bankettre készítettük. Imádtam, ahogy a formából kiborítva szétterül a karamell a tányéron, és ahogy kanalaztam a lágy krémet, mindig itattam fel vele a tányérról a karamellszószt. Néha kicsit játszom vele, rakok alá vagy bele mandulagrillázzsal készült ropogóst, vagy szép vékonyra készítem kis pohárkákban, hogy minél karamellesebb íze legyen. Elkészítéséhez kevés gyakorlat ugyan szükségeltetik, de hamar belejön az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!