2011.02.10. 00:00
Püspökfalat őzgerincben
Pisctuc, a Mindmegette bloggere hű maradt önmagához, most sem húst készít, hanem őzgerincben süti a gyümölcskenyeret.
Bambiban sült
Megmondom az „őszintét”: van püspökkenyérformám is, de az őzgerincben sült tészta szerintem tetszetősebb. A gyümölcskenyereket éppen ezért igyekszem mindig Bambiban sütni. Most egy ilyen süteményt szeretnék bemutatni, hangsúlyozva, hogy a fellelhető receptek száma csak itt a Mindmegettén többtucatnyi (gyümölcskenyér, püspökkenyér, őzgerinc). Én kivételesen Pelle Jánosné könyvéből választottam egyet, melyet jó szívvel ajánlok kipróbálásra – akár püspökfalatként, akár őzgerincnek. :)
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Püspökkenyér a la Pistuc
[/caption]
Egyszerű vagy bonyolult?
Az ember azt hinné, mi sem egyszerűbb, mint gyümölcskenyeret sütni: elkeverem a tojássárgáját a cukorral, hozzáadom az aszalványt, a magvakat, a lisztet meg a fehérjehabot, átforgatom, be a sütőbe, aztán be a pociba. Nos, ez azért nem ilyen egyszerű. Több mint tizenöt (húha!) gyümölcskenyérrel a hájam mögött talán kijelenthetem, két dolog biztosan kell a sikerhez: