Gasztronómia

2010.11.21. 00:00

Curry, India íze

A curry egy olyan fűszerkeverék, amely visszaidézi a „Korona gyémántjának” konyháját.

Mindmegette.hu

Mi van a curryben?

A curry por összetétele nem csak országonként változik, hanem akár falvanként, családonként is más a bevált recept. Az összetételt a családi hagyományok mellett a hozzávalók mibenléte és az elkészítés módja is sokban befolyásolja.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Curry, itt mártás alakban
[/caption]

A teljesség igénye nélkül ezek a fűszerek szerepelhetnek a curry keverékben:

koriandermag, római kömény, görögszéna mag, kurkuma, szegfűszeg, fokhagyma, curry levél, édeskömény, gyömbér, chili, mustármag, paprika, só, fahéj, feketebors, mák, ánizs, csicseriborsó, kardamom, zellermag, kapormag, szerecsendió, hagyma, fehérbors

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!