Friss hírek

2006.02.26. 14:52

Még két napig tombol a karnevál

Tombol a karneválszezon Rióban és Brazília más városaiban. Minden eddigi rekordot megdöntő számú turistasereg gyönyörködhet a karnevál csúcsát jelentő szambaiskolák felvonulásában a következő két éjszaka.

BAMA

Hétfőre és keddre virradóra kerül sor a riói karnevál csúcspontjaként számon tartott felvonulásokra. A Sambodromo stadionban 180 ezer néző követheti figyelemmel a leghíresebb szambaiskolák bemutatóját. A csapatok egyenként 80 percet kapnak a produkcióikra, összesen ötezer énekes, táncos és tarka jelmezes statiszta vonul végig a stadionon. A bemutatók mindkét este 9 órakor kezdődnek és napfelkeltéig tartanak.

A brazil idegenforgalmi hivatal adatai szerint idén minden rekordot meghaladó számú turista érkezett a karneválra. Összesen 680 ezer hazai és külföldi látogató vesz részt a riói eseményeken, de még többen mulatnak a többi városban rendezett utcai karneválokon. Recifében például 2,5 millió ember táncolt és ünnepelt szombatra virradóra a város utcáin.

Mivel a felfokozott légkörben mindenki szabadosabban viselkedik, az egészségügyi hatóságok 25 millió darab óvszert osztottak szét a látogatók között. A vigasságok szomorú mellékterméke, hogy ilyenkor nagy számban tűnnek el kiskorú lányok, akiket külföldi szexmunkára rabolnak el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!